šokantna ispovijest / Iako je heroin uništio njegovu mladost, on je sada uspješan čovjek

Najviše od svega Mario je volio heroin. Od jutra je razmišljao kako doći do sljedeće doze. Lagao je, varao, krao. I tako godinama. Bio je siguran da će umrijeti s iglom u ruci. Danas, na Međunarodni dan borbe protiv droga, on je posve druga osoba. On je tata, suprug, uspješan poslovni čovjek i nije ga sram svoju priču podijeliti s vama

26.6.2015.
18:20
VOYO logo

Heroinski pakao trajao je mučnih sedamnaest godina. Mario je na kraju nekako smogao snage i izašao iz mraka i danas pred nama stoji sretan otac i suprug. 

"Jako sam se volio drogirati i moja najveća ljubav je bila heroin. Kad sam prvi put probao heroin, ja sam pomislio 'to je to'. To je ono što sam tražio cijeli život. Međutim, vrlo brzo su me stigle posljedice. Meni se sviđao heroin, ali ne i posljedice, a nemoguće je da on dođe bez posljedica", počeo je svoju priču bivši ovisnik Mario Belaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heroin sa svojim posljedicama ne ostavlja mnogo prostora za različite priče. One su uglavnom takve kakvima ih priča Mario.

"Otkad bi se ujutro probudio, meni je glavni cilj bio kako da se snađem za drogu. Vrlo brzo sam postao lažljivac i prevarant, a uskoro sam se počeo baviti i kriminalom", prisjeća se Belaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je završio u Lepoglavi, gdje se i danas vraća. Ali kao čovjek koji pomaže onima koji su zaglibili kao nekad i on, da ih na izlasku iz zatvora dočeka novi život. Onaj u koji je on sam nekad davno prestao vjerovati jer svi prijatelji s kojima se drogirao već su pomrli. 

"Ja sam već bio uvjeren da ću tako umrijeti. Da ću umrijeti kao ovisnik i da je to samo pitanje trenutka i u tom sam uvjerenju živio. Vjerovao sam da za mene nema izlaza", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drogu je prvi put probao s petnaest godina, što je prema podacima Crvenog križa samo godinu dana ranije nego što je proba prosječni uživatelj droga u Hrvatskoj. Oni koji zaglibe s heroinom, tek s 26 godina dođu u kontakt s institucijama koje pomažu ovisnicima.  Znači u prosjeku se desetak godina drogiraju prije nego što stigne profesionalna pomoć. Mario se desetak puta po bolnicama pokušavao izliječiti, ali nije uspijevao. Tek komuna, posljednje mjesto na koje je mogao otići kad su mu sva vrata bila zatvorena, pokazala se kao mjesto koje mu je vratilo život. 

"Kad sam izašao iz komune, dočekala me obitelj, žena i dvoje djece. Dočekao me život. Ono što sam ja bio do tada, to nije nestalo. Ja se nisam preselio nikuda i za to je potrebna snaga, a tu snagu ja nemam, nju ima Bog. Tu snagu, taj mir, radost, ispunjenje i to što sad imam u životu, to mi daje Bog", zahvalan je Mario.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je sretan poslovni čovjek, suprug i otac dvoje djece. Baš danas je posebno ponosan jer mlađa kći mu se upisuje u srednju školu. Potratio je svoju mladost, ali sada s pedeset godina istinski uživa u svakom novom danu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo