ponižavajuće /

I to je Hrvatska: studentica na isplatu od 80 kn čeka već mjesecima, napokon javno prozvala firmu

Image
Foto: SC/Facebook

Iako službeno postoji Zakon koji kada je u pitanju neisplata plaće, štiti studente, često se čini kako taj Zakon ne ipak funkcionira

4.6.2018.
9:20
SC/Facebook
VOYO logo

Dobro je poznato kako većina studenta uz svoje fakultativne obaveze i radi kako bi financirali svoje studiranje, a neki i svoju obitelj. I tako - dok većina studenata vodi bitku s vremenom kako bi uskladila sve obaveze, još uvijek postoje poslodavci koji tu radišnu populaciju iskorištavaju pa svakodnevno imamo slučajeve prijevara.

Iako službeno postoji Zakon koji, kada je u pitanju neisplata plaće štiti studente, često se čini kako taj Zakon ne ipak funkcionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosimo vam priču studentice koja je radila za jednu zagrebačku tvrtkom koja se bavi promocijama i unaprijeđenjem prodaje u trgovačkim lancima diljem Hrvatske. Naime, ona je svoj posao obavila još u veljači, a zaradu od 80 kuna joj poslodavac još uvijek nije isplatio. Dapače, studentica tvrdi kako je podljednja informacija od poslodavca ta da najbolje da na taj ugovor zaboravi. Dakle, ona bi se trebala pomiriti s tim da je volontirala 4 sata jedne subote, kada je, kako navodi, ustala i po debelom minusu i mećavi došla pošteno odraditi svoj posao. U komentarima ispod objave koju je napisala na zidu grupe "Tražim/nudim studentski posao", mnogi su se požalili na istu tvrtku, tvrdeći kako ni oni nisu dobili svoj novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo