konferencija u dubrovniku /

I Plenković se sastao s izvršnom direktoricom MMF-a: razgovarali o makroekonomskoj situaciji, uvođenju eura...

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Premijer je naglasio da je izlazak Hrvatske iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka potvrda Vladine odgovorne fiskalne politike

10.7.2017.
19:54
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Dubrovniku s izvršnom direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda ChristineLagarde. Uz predsjednika Vlade bila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Razgovarali su o makroekonomskoj situaciji u Republici Hrvatskoj te o mjerama koje se provode u cilju očuvanja financijske stabilnosti i održivosti javnih financija. Bilo je riječi i o aktivnostima i naporima koje Vlada Republike Hrvatske čini kako bi se ubrzao gospodarski rast i povećala zaposlenost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade Andrej Plenković upoznao je izvršnu direktoricu Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde s Nacionalnim programom reformi 2017., kao temeljnim dokumentom u provođenju strukturnih reformi.

Predsjednik Vlade naglasio je da je izlazak Hrvatske iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka potvrda Vladine odgovorne fiskalne politike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sugovornici su se složili da je važno nastaviti s provođenjem racionalne politike u upravljanju javnim financijama, što je jedan od preduvjeta za pristupanje eurozoni i uvođenju eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo