I našoj Hrgi dolijao novi terminal /

'Badava novi aerodrom i Francuzi kad je ovo balkanski jad od organizacije!'

Image
Foto: Mirjana Hrga (Facebook)

'Badava novi aerodrom i Francuzi kad je ovo balkanski jad od organizacije!', napisala je Hrga

8.5.2017.
9:57
Mirjana Hrga (Facebook)
VOYO logo

Gužve i kaos na zagrebačkom aerodromu Pleso već su uobičajena stvar, a istog problema nije lišen niti novi terminal Zračne luke Franjo Tuđman.

Nakon što je prizor neviđene gužve na svom FB profilu podijelio poznati novinar Romano Bolković, kada je stotine putnika čekalo u redu na kontrolu putovnicu, isto se dogodilo i našoj urednici i voditeljici Mirjani Hrgi koja se na aerodromu zatekla u nedjelju, 7. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Badava novi aerodrom i Francuzi kad je ovo balkanski jad od organizacije!", napisala je Hrga dodavši kako je otvoreno znatno manje kontrola putovnica od makismalnog broja koji ima aerodrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Vijesti.hr komentirala je kako su samo tri šaltera bila otvorena za provjeru putovnica i kako je strahovala hoće li stići na let za Francusku, a na aerodromu su bili i voditelji ZlatkoTurkalj te DuškoĆurlić koje je 'morila ista muka' - hoće li stići na let za Ukrajinu na Eurosong.

Njenu je objavu na FB-ue komentirala i poznata voditeljica Karmela Vukov Colić: "Da, i ja sam to prošla. Do 7 ujutro imaju samo jednog policajca za pregled dokumenata, a barem 4 međunarodna leta! Ne razumijem zašto je teško rasporediti još kojeg policajca u to doba?!". 

Loša organizacija samo je jedan od niza problema koje ima ovaj aerodrom. stručnjaci su također upozoravali kako novi terminal ima 13 stajanki za zrakoplove, dok ih stari ima 22. Nadalje, novi terminal ima 14 izlaza, a stari 18, piše Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novome su samo tri izlaza za ukrcaj u autobuse pa zatim u avione, a na Plesu u isto vrijeme ima pet letova sa zrakoplovima tipa dash koji ne pristaju na aviomostove nego se putnici do njih moraju prevoziti autobusima. Usto, parkirne pozicije za avione na novom terminalu su dosta uske, tako da servisna vozila moraju čekati red da dođu do zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo