PARALIZIRANO PRAVOSUĐE / Štrajkaši idu korak dalje! 'Članovi su odlučili - obustavljamo rad i na hitnim slučajevima'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Bez obzira na sve, u planu je nastaviti štrajk dok se ne postigne dogovor o povećanju plaće, a zasad tog dogovora nema

17.7.2023.
14:06
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ovo je već sedmi tjedan štrajka u pravosuđu, a predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika Iva Šušković prokomentirala je zaključke sa sastanka sindikalnih čelnika, prenosi N1.

"Članstvo ili štrajkaši su raspoloženi, s obzirom na to da nije bilo dogovora, obustaviti i rad na hitnim slučajevima", prokomentirala je Šušković rad na nužnim poslovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovorili su i razgovor s glavnom državnom odvjetnicom s kojom bi trebali raspraviti upravo tu temu, ali i druge stvari koje bi potencijalno mogle pomoći pronaći rješenja na korist svima.

Image
NASTAVLJA SE /

Pravosudni radnici u štrajku: Od danas im vrijeme provedeno prosvjedujući neće biti plaćeno

Image
NASTAVLJA SE /

Pravosudni radnici u štrajku: Od danas im vrijeme provedeno prosvjedujući neće biti plaćeno

Novca u fondu ima

"Specificirat ćemo nužne poslove, a oni su vezani za život, zdravlje i sigurnost. Najviše ćemo razgovarati o kaznenim postupcima i uhićenjima, no tema će biti i tehnički poslovi kao računovodstvo", objasnila je sindikalistica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na sve, u planu je nastaviti štrajk dok se ne dođe do dogovora o povećanju plaće, a zasad tog dogovora nema, odlukom premijera Andreja Plenkovića. Dobivaju prijedloge o solidarnom fondu kako bi pomogli, govori Iva Šušković. Da novca ima u fondu, potvrđuje, samo moraju izračunati koliko je potrebno s obzirom na broj ljudi.

Podsjetimo, štrajk pravosudnih radnika započeo je 5. lipnja što ga čini najdužim štrajkom u Hrvatskoj, piše Jutarnji list. Sindikalno članstvo, naime, odbilo je odluku Vlade da se plaće povećaju početkom sljedeće godine. Ipak, službenicima i namještenicima u pravosudnim tijelima uplaćivat će se obvezni doprinosi za cijelo razdoblje dok su u štrajku, a plaća i dodaci na plaću umanjit će se razmjerno vremenu sudjelovanja u istom, potvrdio je ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica, prošloga četvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo