uhljeb nad uhljebima /

I dalje smo nepresušan izvor bizarnosti: za ovog donačelnika nitko ne zna što radi, ali zato prima novac

Image
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

Neki kažu, Perića skoro nikad nema na poslu. Za sebe kaže da je volonter

11.4.2018.
22:36
Nino Strmotic/PIXSELL
VOYO logo

Zahtjev za ispravkom informacija na zahtjev Nenada Perića

Općina Podgora i dalje nastavlja biti nepresušan izvor bizarnosti i nejasnoća. Nakon nasipanja zemljom navodne plaže u Drašnicama, i to bez dozvole i ikakva projekta, stanovnici Podgore uskomešali su se i oko novog donačelnika Nenada Perića, 48-godišnjaka iz Živogošća, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perić je donačelnik još od lipnja, ali tek odnedavno za svoj rad počeo primati naknadu koju je izglasala većina vijećnika na sjednici Općinskog vijeća. Iako je manji broj vijećnika iz oporbe ljut na taj čin, za medije su poprilično rezervirani. Neki kažu, Perića skoro nikad nema na poslu. Za sebe kaže da je volonter. No, zaposlenik Općine - nije pa se postavlja pitanje na koji je način taj njegov 'radno-neradni' definiran ugovorom. Naknada, u svakom slučaju, stiže, točnije, prva plaća stići će mu ovaj mjesec. 

"Nisam u radnom odnosu i ne primam plaću, već imam naknadu koja mi ustvari pokriva troškove za obavljanje poslova za Općinu. Rješenje još uvijek nisam dobio, tako da stvarno ne znam kakav je moj točno ugovor ni kolika je visina naknade", tvrdi Perić. Od prvog čovjeka općine, doznaje Slobodna Dalmacija, među njegovim dužnostima nađe se i pokoji odlazak do Makarske i Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na inzistiranje da se objasni kako je moguće da donačelnik od Općine prima novac, a nema obvezu dolaska na posao, načelnik Miličić najednom je promijenio priču pa kazao da Perić "ustvari, svaki dan dolazi u općinu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo