Ne izjašnjava se /

I dalje bez odgovora: ministar obrane i dalje izbjegava odgovoriti - ostaje li ili odlazi?

Nakon što je jučer podnio ostavku, ministar Damir Krstičević se o tome više nije izjašnjavao u javnosti. Do današnjeg sastanka s talijanskom ministricom obrane, ali i tu je izbjegao konkretan odgovor na pitanje - ostaje li ili odlazi

19.7.2017.
18:45
VOYO logo

Damira Krstičevića vojnici će i dalje pozdravljati kao ministra obrane. RTL je iz visokog izvora dobio potvrdu da Krstičević ostaje, no on sam to nije potvrdio. Kako RTL doznaje, ministar se danas sastao s predsjednicom na redovitom radnom sastanku tijekom koje je još jednom pojasnila da on nije bio tema njezine jučerašnje kritike.

“Moje osobno mišljenje je da je vojska mogla izići i ranije iako oni nisu obučeni i opremljeni kao vatrogasci za gašenje, ipak, čini mi se da je požar bio takav da je doista trebala svaka ruka.”, izjavila je jučer hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav se požar, kažu vatrogasci, događa jednom u sto godina. U ponedjeljak oko 11 sati bilo je jasno da situacija postaje krajnje ozbiljna. Ministar Krstičević je, kako je potvrđeno RTL-u, imao spremnu vojsku za izlazak na teren. Iz Gospića i Knina prebačeni su u Split. I sam ministar s vatrogasnim je zapovjednicima već u rano poslijepodne obišao požarište. No, službeni zahtjev Državna uprava za zaštitu i spašavanje, MORH-u nije poslala do popodneva. Potvrdio nam je to tog ključnog dana i glavni vatrogasni zapovjednik.

Vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije tvrdi da je pomoć tražio dosta ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li službeni poziv poslao prije 10 ili nešto iza, danas kaže da više nije siguran, ali u svakom slučaju - prije podne.

“Ja i general Krstičević smo razgovarali između 10 i podne i dogovarali koliko vojske, gdje vojsku prebaciti, dok se vojska prebacila iz Knina i Gospića, jedan dio je ostao u Lori, drugi je doveden u raketnu bazu.”, rekao je Dražen Glavina, glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije.

Da je odluka donesena u poslijepodnevnim satima, potvrđuje i ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, kojeg je predsjednica smijenila s čelnog mjesta SOA-e.

“U svakom slučaju vojska je spremna ujutro i mi smo odlučili to je popodne da u toj situaciji su Oružane snage mogle dati doprinos.”, kazao je Lozančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednici i dalje nije jasno zašto je DUZS-u toliko trebalo za poziv vojsci.

“Pitala sam se zašto snage vojske nisu pozvane ranije, procjena je na lokalnim razinama koja onda ide na DUZS i onda se poziva vojska.”, izjavila je jučer predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ministar Krstičević, za kojeg svi tvrde da ništa nije pogriješio, očito se u cijeloj situaciji našao prozvanim ili je ostavku stvarno dao samo da prodrma sustav kako bi se znalo - tko je tko.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo