HTV / zaostajao u praćenju priče oko Sanadera

Nova TV ponosno je priopćila kako je prva jučer objavila da će Sanader biti brisan iz članstva HDZ-a. Ona je, međutim, bila prva među televizijama koja je to objavila.

5.1.2010.
13:32
VOYO logo

Izbacivanje Ive Sanadera iz HDZ-a izazvalo je ogroman interes medija i javnosti. Gomila novinara smrzavala se satima u ponedjeljak ispred sjedišta te stranke, ne bi li doznala sudbinu nekadašnjeg premijera, a potom pobunjenika Ive Sanadera.

Nova TV ponosno je objavila da je prva objavila informaciju o tome da se počasnom predsjedniku HDZ-a Sanaderu sprema brisanje iz članstva u stranci. Nova TV je to objavila u izvanrednoj emisiji vijesti u 14 sati i 07 minuta i doista je među televizijama bila prva, no nije bila prvi medij koji je došao do te informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Net.hr je, naime, to objavio pola sata ranije.

Vijest su zatim prenijeli i drugi portali i radiji, a nakon toga i Nova TV, koja je navečer doista bila prva od televizija koja emitirala izravni prijenos konferencije za novinare Jadranke Kosor i Predsjedništva HDZ-a na kojoj je premijerka obznanila i obrazložila odluku o brisanju Sanadera iz članstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18 i 20, s nekoliko minuta zakašnjenja, gledatelji Nove su čuli što je HDZ odlučio učiniti s pobunjenim si počasnim predsjednikom. Čitatelji net.hr-a su u live streamingu pressicu mogli pratiti od početka.

Istovremeno je RTL također pokušavao prenositi konferenciju za novinare, ali zbog tehničkih poteškoća nije u tome uspijevao, te je prenio događaj sa zakašnjenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da gledatelji javne (i najbogatije, najopremljenije i novinarima i tehničkim osobljem najekipiranije) televizije, HTV-a, cijelo to vrijeme nisu bili tako dobro i pravovremeno informirani, jer HTV nije imao prijenos konferencije za novinare niti je bio među prvim medijima koji su objavili što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo