Hit na internetu /

Hrvatsko etičko sudište želi suditi rušiteljima države, a objavili oglas pun pravopisnih grešaka

Image
Foto: Facebook (Jezični FAIL - Nepismenost naša svagdašnja)

Hrvatsko nacionalno etičko sudište, organizacija koja okuplja istomišljenike s desnog političkog spektra, na subotnjoj će sjednici etički osuditi 'rušitelje Hrvatske'. Na pozivu za dotičnu sjednicu - sve vrvi od pravopisnih grešaka

8.2.2017.
16:06
Facebook (Jezični FAIL - Nepismenost naša svagdašnja)
VOYO logo

HNES namjerava etički osuditi Georga Sorosa i "tzv. civilno društvo" kao "rušitelje Hrvatske", navodi se u njihovom pozivu na subotnju sjednicu. Ističu da je Soros pokušao srušiti prvog hrvatskog predsjednika, a sada "uz pomoć medija" godinama radi protiv Hrvatske.

Međutim, zanimljivo je kako je poziv na sjednicu HNES-a prepun pravopisnih pogrešaka, što paradoksalno pokazuje kako njihova organizacija još nije u potpunosti usvojila svoj, hrvatski jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su članovi Facebook grupe Jezični FAIL - Nepismenost naša svagdašnjakoja ismijava nepismenost, označili pravopisne pogreške, spomenuti poziv na sjednicu posato je hit na društvenim mrežama. 

Osim pogrešne uporabe glagola i izostavljanja interpunkcija, autor poziva uspio je čak i pogrešno napisati ime države ("Makeldoniji").

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook/Jezični FAIL - Nepismenost naša svagdašnja

Članovi Izvršnog odbora HNES-a su akademik Josip Pečarić, profesori Josip Jurčević, Zvonimir Šeparović, Zdravko Tomac i drugi.

Zanimljivo, HNES je već etički osudio predvodnike bivšeg režima i mnogobrojne današnje političare s lijevog političkog spektra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo