HRVATSKE ŠUME NUDE ODLIČNU PRILIKU ZA ZARADU: / 'Nikad nismo imali već otkupnu cijenu, tri puta je veća nego lani'

Image
Foto: Screenshot/Youtube

Od ponedjeljka građani ponovno imaju priliku za zaradu u Hrvatskim šumama. Riječ je o otkupu žira.

30.9.2017.
13:54
Screenshot/Youtube
VOYO logo

Hrvatske šume u ponedjeljak, 2. listopada, počet će preuzimanje žira prikupljenog u priznatim sjemenskim sastojinama. Sjemenski materijal treba biti zdrav, bez vidljivih oštećenja i nezaražen, a u HŠ-u napominju da dozvolu za skupljanje žira zainteresirani građani mogu ishoditi u nadležnim šumarijama. Cijena usluge skupljanja sjemenskog materijala za fizičke osobe iznosi osam kuna za kilogram bruto, a 6 kn/kg + PDV za pravne osobe.

Građani, posebice oni koji žive u naseljima okruženim spačvanskim šumama, kao i svake godine s nestrpljenjem očekuju otkup žira, pa su već krenuli u prikupljanje. Poseban poticaj im je činjenica da je cijena žira za čak tri kune veća nego lani!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko posljednjih godina hrastove sastojine na našem području slabije rode žirom, što nam u velikoj mjeri otežava obnovu šuma. Zato pozivam stanovništvo na akciju skupljanja žira, a detaljne upute o tome gdje se žir može skupljati i gdje će biti organiziran otkup, moći će dobiti u svakoj šumariji. Ono što će zasigurno biti najinteresantnije jest nikad veća otkupna cijena žira", kazao je za Glas Slavonije upravitelj Uprave šuma Podružnice Vinkovci Damir Dekanić.

UŠP Vinkovci gospodari golemim šumskim bogatstvom na krajnjem istoku Hrvatske koje se prostire na ukupno 73.589 hektara, najvećim dijelom na području Vukovarsko-srijemske županije, a proteže se i na Brodsko-posavsku i Osječko–baranjsku županiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo