NARUŠAVANJE ODNOSA / Hrvatska uputila Srbiji notu zbog Dačića: 'Republika Srbija nastavlja sa zloupotrebom i manipuliranjem žrtvama Jasenovca'

Image
Foto: Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova upozorava da ovakve neistinite izjave upućene prema Republici Hrvatskoj i njezinim dužnosnicima, dovode u sumnju iskrenost deklarativnih stajališta Republike Srbije o želji za pomirdbom

28.1.2018.
14:17
Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske uputilo je notu Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu kojom se izražava duboko nezadovoljstvo zbog izjava prvog potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivice Dačića izrečenih u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku 25. siječnja 2018. godine, prigodom otvaranja izložbe „Jasenovac – pravo na sjećanje“. 

Šef srbijanske diplomacije kazao je kako je cilj zložbe da se zločin u tom ustaškom logoru za vrijeme Drugog svjetskog rata "ne zaboravi i ne dopusti relativiziranje i rehabilitacija zločina" te poručio premijeru Andreju Plenkoviću da oda počast žrtvama logora Jasenovac i da jasno kaže tko su te žrtve.

U noti se ističe kako su izjave ministra Dačića u UN-u pokazale da Republika Srbija nastavlja sa zloupotrebom i manipuliranjem žrtvama Jasenovca u dnevnopolitičke svrhe. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova upozorava da ovakve neistinite i uvredljive izjave upućene prema Republici Hrvatskoj i njezinim dužnosnicima, dovode u sumnju iskrenost deklarativnih stajališta Republike Srbije o želji za pomirdbom i izgradnjom dobrosusjedskih odnosa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo