pozitivna priča /

Hrvatska tvrtka za svako dijete daje 3.000 kuna: 'Ako nemate pozitivno ozračje, ne možete ništa postići'

Supružnicima koji vode tvrtku MIAB žao je što su svote preko 3.326 kuna oporezive jer bi inače za svaku bebu dali i više

9.4.2018.
19:10
VOYO logo

Radnike treba stimulirati i pomoći u važnim životnim trenucima kao što je dobivanje djeteta, pa će manje mladih razmišljati o bijegu iz Hrvatske i stvaranju boljeg života u inozemstvu - tako poručuju iz jedne šibenske tvrtke koja je više puta od Gospodarske komore nagrađivana za uspješno poslovanje. Sada su odlučili nagraditi svoje zaposlenike nakon što postanu roditelji.

Dok vari separator za odvajanje otpadnih tekućina, Antonio je u mislima sa suprugom Majom koja u svibnju treba roditi njihovo prvo dijete. Firma u kojoj radi će mu rođenje malog Mateja čestitati s 3.326 kuna. Gesta je to poslodavaca koja je ugodno iznenadila Antonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju je dobro za jedan početak s malom bebom, sigurno će dobro doći", kazao nam je Antonio Slatina iz Vodica.

Suvlasnica i direktorica firme koja se bavi proizvodnjom opreme za vodovode i odvodnju čitala je kako se u Švedskoj olakšava život obiteljima s djecom, pa je odlučila i sama napraviti nešto slično u firmi koju vodi zajedno sa suprugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekako sam osjetila isto potrebu šta mogu ja, pitala sam sebe što možemo napraviti da bi bilo dobro za novorođeno dijete kad se rodi da damo jedan poklon", kazal nam je Ankica Burić, članica Uprave MIAB-a.

Njenom suprugu je žao što su svote preko 3.326 kuna oporezive, inače bi dali i više. Odnos s radnicima on smatra temeljem dobrog poslovanja.

"Ako nemate pozitivno ozračje u firmi, ne možete postići ništa. Znači prvo ljudi, uposlenici naši moraju biti zadovoljni", ističe Mate Burić, član Uprave MIAB-a.

Plaće su im, kako kažu sami radnici, među boljima u Šibensko-kninskoj županiji, a sviđa im se i što se ne radi subotama i nedjeljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam ugodno iznenađen i za sada sam zadovoljan", kaže Neven Škugor iz Šibenika.

"Mislim da tu ima dosta mjesta za napredak tako da što se više pokažeš, što se više trudiš - sigurno da će te šef nagraditi", ističe Jakov Bumbak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A šefica poručuje - kako se nada da će naknadu za bebe davati što češće.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo