HRVATSKA TVRTKA RAZVILA JEDINSTVEN PROIZVOD: / Dezinficijens na bazi vode - nije toksičan, agresivan i potpuno čisti prostor

Image
Foto: Screenshot: RTL

Može se koristiti na različitim mjestima - od hotelskih soba do dječki vrtića, skladišta ili pak brodskih kabina

10.7.2020.
17:41
Screenshot: RTL
VOYO logo

Većina dezinficijensa bazirana je na alkoholu, no jedna hrvatska tvrtka razvila je proizvod čiji je glavni sastojak voda, javlja RTL.

Stroj raspršuje maglicu bezalkoholnog dezinficijensa na bazi aktiviranih iona vode. "Kada koronavirus dođe u doticaj s našim proizvodom, dolazi do reakcije u smislu da se razbija ta lipidna ovojnica, odnosno enizmatskim putem razara tu samu stanicu koronavirusa'', objasnila je Lana Brkić, voditeljica za istraživanje i razvoj u Magdis Grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maglica u zraku lebdi do četiri sata te potpuno dezinficira prostor, u kojem se može boraviti bez straha od osipa ili alergijskih reakcija.

Učinkovitiji od alkohola

"Nije agresivno, nije toksično, nije štetno. Neke studije od ranije su pokazale da ima učinak bolji od samog alkohola", kazala je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može se koristiti na različitim mjestima - od hotelskih soba do dječki vrtića, skladišta ili pak brodskih kabina.

"Tako da smo napravili sustav koji je jednostavan za korištenje i smatramo da nije skup, da je cjenovno prihvatljiv. Samo zamagljivanje hotelske sobe traje. Ovisno naravno o njenoj veličini, ali možemo reći 3 do 5 minuta i košta nekakvih 5 do 6 kuna ako je hotelska soba za kategorizaciju s 4 zvjezdice'', izjavio je predsjednik Uprave u Magdis Grupi Marko Gross.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan takav uređaj stoji do pet tisuća kuna, s time da jedna litra otopine košta pedeset kuna. Ako se dezinficira prostorija, po kvadratnome metru trebat će izdvojiti devetnaest lipa.

Već izvoze proizvod

"Već smo uspješno izvezli za tržište Crne Gore koji za svoje hotele koriste taj sustav, imamo dalje sada izvoz koji ide prema Grčkoj opet u nautičkom segmentu, razgovaramo sa najvećom svjetskom čarter kompanijom koja isto tako na tri kontinenta ima svoje baze", kazao je Gross.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo