HRVATSKA OKOVANA LEDOM: / Na snazi crveni alarm, u velikom dijelu Hrvatske vrijeme će biti i opasno; Evo kad slijedi smirivanje

Image

Nastavlja se hladni val, tako da će nas hladnoća pratiti i u novom tjednu, a osobito će hladno biti u ponedjeljak

14.2.2021.
9:27
VOYO logo

Utjecaj hladnog vala osjećat ćemo i danas, osobito u jutarnjim satima, a na moru će u prvom redu probleme stvarati jaka, olujna, ponegdje i orkanska bura. Iznad nas i dalje kruži vrlo hladan zrak, a ciklona koja je jučer jugu donijela snijeg odmiče dalje na istok. Njen ćemo utjecaj osjećati i dalje i to u vidu jakog vjetra jer će gradijenti između te ciklone i prostrane anticiklone biti izraženi, javlja u prognozi za RTLDamjana Ćurkov.

Od jutra će tako biti vrlo hladno – minimalna temperatura će se u kopnenim predjelima spuštati i 10-ak stupnjeva ispod nule. Na Jadranu će minusi biti blaži, ali dojam hladnoće će pojačavati jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Malo snijega će prijepodne pasti u gorju te mjestimice u središnjim predjelima, a bura bi mogla koju pahulju donijeti i do obale sjevernog Jadrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLA 'ZVIJER S ISTOKA', A VRHUNAC TEK SLIJEDI: /

Na snazi crveni alarm, snijeg zabijelio i udaljene otoke: 'Bit će još neugodnije!'

Image
STIGLA 'ZVIJER S ISTOKA', A VRHUNAC TEK SLIJEDI: /

Na snazi crveni alarm, snijeg zabijelio i udaljene otoke: 'Bit će još neugodnije!'

Barem djelomice sunčano

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima će poslijepodne biti barem djelomice sunčano. Ostaje hladno, ali malo manje nego jučer, a puhat će umjeren, prolazno i jak sjeveroistočnjak. U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano. Puhat će uglavnom umjeren sjeverni vjetar, temperatura će biti oko 2 stupnja, ali će se uz sjeverac činiti i hladnije.

U Dalmaciji pretežno sunčano, često i potpuno vedro, a vedrinu će donositi jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Temperatura će biti od 3 do 6 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju malo oblačnije, a rijetko će pasti još malo snijega. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak, na moru jaka, olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura. Temperatura u gorju cijeli dan ispod nule, uz obalu sjevernog Jadrana oko 6 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na kopnu i moru

Hladnoća će nas pratiti i u novom tjednu. Osobito će hladno biti u ponedjeljak, a onda od utorka postupno manje hladno. U ponedjeljak će biti većinom sunčano, još uvijek će puhati vjetar sa sjevera, zatim će u nastavku tjedna naoblaka postupno rasti, u srijedu će ponegdje pasti i malo kiše.

Na Jadranu u ponedjeljak sunčano, bura će u početku biti jaka i olujna, zatim će slabjeti i okretati na većinom umjeren sjeverozapadnjak. Od utorka će se postupno skupljati sve više oblaka, u srijedu će pasti i malo kiše. Temperatura će i na Jadranu biti u porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni meteoalarm

Upaljen je crveni meteoalarm za veliko područje Jadrana. Vrlo jaka i olujna bura. Najjači udari vjetra 40-80 čvorova (75-150 km/h). Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

"Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", upozorava Meteoalarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo