HRVATSKA MINISTRICA DIPLOMACIJE: / 'To je opasan presedan, EU traži brzu istragu ubojstva Olivera Ivanovića'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (SDP) Oliver Ivanović ubijen je prošli tjedan u atentatu u Kosovskoj Mitrovici

22.1.2018.
16:28
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a kratko su u ponedjeljak razgovarali o ubojstvu srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića i zatražili da se o tome provede brza istraga i nastavi dijalog između dviju strana, izjavila je hrvatska ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić.

"Spomenuto je pitanje Kosova i ubojstva koje se tamo dogodilo. Zaključak je poziv da se brzo provede istraga, da se vrati dijalog između Prištine i Beograda i osigura, koliko je to moguće da se takvo nešto ne ponovi, jer je riječ o opasnom presedanu", rekla je ministrica Pejčinović Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (SDP) Oliver Ivanović ubijen je prošli tjedan u atentatu u Kosovskoj Mitrovici. Ministri vanjskih poslova zemalja članica razgovarali su i o stanju u Iraku, Zimbabveu, Libiji te u Siriji. Na radnom ručku ministrima se pridružio palestinski predsjednik Mahmud Abas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo