otkrili i zašto se vraćaju /

'Hrvatska je kao lijepo pakiranje neukusnih bombona': neki ruski turisti smatraju da Lijepa naša nije spremna za turističku sezonu

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Novinari RBTH Hrvatske su porazgovarali s 19 ruskih turista na odmoru u Hrvatskoj, a većina njih se izjasnila da se Hrvatska kao turistička destinacija pogoršala

5.7.2017.
18:08
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Kako ruski turisti gledaju na Hrvatsku pokušali su doznati novinari RBTH Hrvatska te su razgovarali su s njih ukupno 19 koji se nalaze na odmoru u Hrvatskoj, od Rovinja do Splita. 

Većina njih se izjasnila da se Hrvatska kao turistička destinacija u odnosu na prethodne godine pogoršala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od njih je mlada majka AnnaJaroš koja je puno puta bila u Hrvatskoj, moglo bi se reći da je bila zaljubljena u nju, međutim, 2017. godine se jako razočarala.

"Hrvatska je u 2017. godini kao lijepo pakiranje neukusnih bombona", kaže ruska turistkinja te ističe da je na fotografijama sve lijepo, a u stvarnosti su apartmani užasni, plaže pretrpane, a usluga u kafićima loša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, sve bi to bilo u redu kada ne bi koštalo kao suho zlato.

Ipak, da ne bude sve tako crno, Jaroš je otkrila i koji je plusevi privlače u Hrvatsku. "Kao prvo, kava i kokteli u kafićima su ukusni, kao drugo, djetetu se sve jako sviđa (nikad nisam vidjela da je žohar koji se koprca u kafiću izazvao toliko oduševljenja), kao treće, zbog mora se isplate svi problemi", kaže.

Polina Koroljkova u Hrvatsku dolazi svake godine, no smatra da 'u Hrvatskoj postoje pretrpana i ne baš čista mjesta'.

“Upravo zato izbjegavamo plaže u velikim gradovima – ne samo u Hrvatskoj, već svugdje. U Hrvatskoj nisam vidjela ni jednu prljavu betonsku plažu, iako sam obalom prošla nekoliko puta i bila na petnaest otoka”, kaže Koroljkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nju Hrvatska ne ostavlja dojam zemlje koja je skuplja od susjedne Crne Gore, koja je, po njezinom mišljenju, puno prljavija. “Što se tiče cijena, cijena trajekta, osobito ako ste s automobilom (naš slučaj), restorana visoke kvalitete. Apartmani su primjereni svojoj cijeni. Nisu jeftini, ali su dobri…”, dodaje za RBTH.

Iskustva ostalih ruskih turista pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo