Hrvati, navalite! Njemačka traži radnike

Novi radnici traže se u u građevini i uslužnim djelatnostima. Još početkom siječnja Hrvatima, Bugarima i Rumunjima dano je do znanja da je njemački Eldorado ponovno otvoren i da nudi 150.

1.3.2012.
10:28
VOYO logo

Dok neke zemlje unutar Europske unije doživljavaju ekonomski kolaps, u Njemačkoj tržište rada doslovce cvjeta. Već danima smo bombardirani vijestima o tome kako ta zemlja traži novu radnu snagu.

Najnoviji podaci Savezne agencije za rad u veljači bilježe najnižu stopu nezaposlenosti u toj zemlji u zadnjih 21 godinu. Stručnjaci su za Der Spiegel komentirali kako se novi radnici najviše traže u građevini i uslužnim djelatnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još početkom siječnja Hrvatima, Bugarima i Rumunjima dano je do znanja da je njemački Eldorado ponovno otvoren i da nudi 150.000 novih radnih mjesta s pratećim dozvolama za rad u graditeljstvu, u tehničkim zanimanjima i ugostiteljstvu.

Sredinom mjeseca objavljena je i analiza provedena za Saveznu agenciju za zapošljavanje prema kojoj je u Njemačkoj na raspolaganju više od milijuna slobodnih radnih mjesta te da se poslodavci tuže na pomanjkanje radne snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo