PROMOCIJA HRVATSKE / Hrvat i Britanac udružili snage: Svjetski poznat kulinarski show snimao se usred Zagreba

Prestižni kuhar iz Velike Britanije Jack Stien udružio je snage s hrvatskim chefom Marinkom Topalovićem

5.12.2018.
21:20
VOYO logo

Dvije zemlje - dvije kuhinje. Sudar kuliranskih svijetova dogodio se na Britanskom trgu u Zagrebu. Ondje se ujedno i snimao svjetski kulinarski show s ciljem promocije Hrvatske na britanskom tržištu.

Krčkala se riba, pržio se krumpir, kuhalo se zelje. Na hrvatski način,  popularna britanska hrana s nogu degustirala se na Britanskom trgu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam to jela u Engleskoj puno puta, ali drukčije je bilo, ali jako je fino, ukusno je", kaže Tanja Dombre. 

"Riba je upravo ono što čovjek može uživati, zelje također izvrsno pripremljeno, krompir standardan, ali vrlo dobar", kaže Antun Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za porcije fish and chipsa sa zeljem zaslužan je bio hrvatsko-britanski kuharski dvojac - Jack Stein i Marinko Topalović. 

"Kuhamo u svinjskoj masti što je drukčije jer inače kuhamo u goveđoj masti u Velikoj Britaniji. Riba je s Jadrana, odlična je, dugo nisam vidio bolju", kaže Jack Stein.

"Malo smo zelje ublažili s karameliziranim  medom, zapekli smo zelje da ne bude prekiselo uz ribu i nama se čini da dosta dobro funkcionira", kaže Marinko Topalović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski kuhar inače je kulinarska zvijezda na britanskoj i australskoj televiziji. Vodi gastro-show Inside the Box, a hrvatske su ga delicije, kaže, oduševile.  

Ponuda na zagrebačkoj tržnici  svidjela se i 20-godišnjem Lukeu koji je u društvu svjetskih blogera iz Belgije, Japana i Švedske stigao na Advent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvari koje se najviše ističu su božićne lampice, puno ih je. Odlično je. Gdje god se okreneš i svuda su nove lampice. I hrana je odlična", kaže Luke Jackson-Clark, influencer iz Velike Britanije.

Prema brojkama od ove godine, britanskih turista sve je više u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo je otprilike preko 800 tisuća britanskih gostiju, ostvarili su preko 4 i pol milijuna noćenja što je porast u odnosu na prošlu godinu, više od 8 posto", kaže Kristjan Staničić, direktor HTZ-a. 

Kiseli kupus u kombinaciji s brancinom u sklopu Adventa tek je dio priče o suradnji dvije zemlje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo