HRT: / Nismo namjestili Atlasu natječaj od 27 mil. kuna

Sporan je pozivni natječaj za organizaciju smještaja i prijevoza, a HRT je između dvije ponude izabrao Atlasovu.

9.3.2012.
9:31
VOYO logo

Turistička agencija Ban Tours je zbog sumnji u transparentnost i pravičnost dodjeljivanja poslova za usluge hotelskog smještaja Komisiji za kontrolu postupka javne nabave podnijela žalbu protiv Hrvatske radiotelevizije. Usto je Ban Tours HRT prijavio i policiji zbog sumnji na gospodarski kriminal.

Ban Tours, koji već više od deset godina surađuje poslovno s HRT-om, konkretno se žali na dodjeljivanje oko 11 milijuna kuna vrijednog posla za usluge hotelskog smještaja za 2012. za koji je javna televizija izabrala agenciju Atlas. Vlasnik Ban Toursa Željko Marković je ogorčen što do današnjeg dana od HRT-a nisu dobili nikakvu pismenu obavijest o tijeku i rezultatu natječaja, a da je Atlas dobio posao doznao je iz Narodnih novina polovicom veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u pozivnom natječaju vrijednost posla procijenjena na oko 11 milijuna kuna, HRT je sredinom veljače u Narodnim novinama objavio da je procijenjena vrijednost posla (osiguravanje smještaja i prijevoza) dodijeljena Atlasu čak 27,3 milijuna kuna, što je dva i pol puta više od prve procjene.

U telefonskim razgovorima s referentima Odjela javne nabave na HRT-u dobivao je kontradiktorne iznose oko toga koliko je Atlasova ponuda niža od njihove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tražili smo uvid u pojedinačne cijene Atlasove ponude, na što imamo pravo po zakonu, no to nam nije omogućeno. Najčudnije je što na ovom natječaju nitko nije tražio bilo kakve dokaze o tome da uredno poslujemo'', rekao je Marković za Večernji list.

S HRT-a, pak, demantiraju sve navode iz članka. "Hrvatska radiotelevizija nije namjestila javno nadmetanje za usluge hotelskog smještaja agenciji Atlas, demantirano je s HRT-a. "Agencija Atlas odabrana je zbog činjenice da je ponudila najpovoljniju cijenu. Konkretno, ponuda agencije Ban Tours iznosila je 11.599.308,75 kuna, dok je ponuda agencije Atlas iznosila 10.785.883,00 kuna, iz čega je dakle jasno kako je ponuditelj kojega je HRT odabrao bio jeftiniji za 813.425,75 kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT stoga poziva sva nadležna tijela neka provjere sve detalje vezane uz postupak provedbe ovog natječaja, te još jednom odbacuje netočne i zlonamjerne tvrdnje koje su iznesene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo