HRG NE VJERUJE DA ĆE BITI NEŠTO OD PUPOVČEVOG RAZMIŠLJANJA O PREKIDU S HDZ-OM: / 'Razgovora o tome nije bilo s koalicijskim partnerima'

Image
Foto: Davorin Višnjić i Duško Jaramaz / PIXSELL

Prema mišljenju Branka Hrga neće biti ništa od SDSS-ova napuštanja vladajuće koalicije

6.3.2019.
12:06
Davorin Višnjić i Duško Jaramaz / PIXSELL
VOYO logo

Branko Hrg, HDS-ov saborski zastupnik i član vladajuće koalicije komentirao je tvrdnje Milorada Pupovca da HDSS razmišlja o napuštanju vladajuće koalicije, piše N1. Prema njegovu mišljenja neće biti ništa od SDSS-ova napuštanja vladajućih.

"Kao prvo vidio sam da je on rekao da će razmišljati ozbiljno o tome da napusti koaliciju. Razgovora o tome nije bilo s koalicijskim partnerima, tako da vjerujem da od toga neće biti ništa. Svatko ima pravo na svoje odluke i nigdje nitko nije na silu", rekao je Hrg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUPOVAC RAZMIŠLJA O IZLASKU IZ VLADAJUĆE KOALICIJE: /

'Više je razloga, dugo smo promišljali o tome'

Image
PUPOVAC RAZMIŠLJA O IZLASKU IZ VLADAJUĆE KOALICIJE: /

'Više je razloga, dugo smo promišljali o tome'

Ništa od destabilizacije

U slučaju eventualnog odlaska Pupovca i njegove stranke neće doći do destabilizacije, smatra Hrg, jer je za donošenje odluka u Saboru dovoljno 80 ili 81 ruka. Međutim, priznaje da "svako napuštanje koalicije ostavlja trag".

Na pitanje ima li stvari s kojima nije zadovoljan u koaliciji, rekao je da postoje stvari s kojima su svi nezadovoljni te bi on osobno i njegova stranka HDS željeli napraviti neke stvari. Kao primjer naveo je povećanje plaća. Naime, imaju za cilj dizanje plaće, posebno za kategorije ispod pet tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke stvari su napravljenje, ne onoliko koliko bi mi htjeli, nastavit ćemo se boriti. Za neke stvari više možeš napraviti unutar koalicije nego izvan koalicije", rekao je Hrg.

Slobodda medija se može ispolitizirati

Komentirao je također situaciju vezano za slobode medija u Hrvatskoj, problem na koji je upozoreno na prosvjedu novinara i o kojemu se ponovno govori nakon što je novinarku Net.hr-a Đurđicu Klancir jučer u redakciju došla identificirati policija jer je tuži sisački župan, inače HDZ-ovac Ivo Žinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, sloboda medija je nešto što se može vrlo lako ispolitizirati. Uvijek postoji mogućnost da se nešto loše dogodi. Sloboda medija je zajamčena i takvom je treba zadržati. Ako netko od medija kaže da postoji problem, onda taj problem vjerojatno postoji, ali globalno, mislim da nema", poručio je, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo