Načelnik Glavnog stožera /

Robert Hranj na kraju: 'Uvjeren sam da sam na sastanku Vijeća za obranu odgovorio na sva postavljena mi pitanja'

Image
Foto: RTL

Umjesto da za boljitak države koju vode zakopaju ratne sjekire, sjedanje za isti stol Plenkovićeva i Milanovićeva tima stvorilo je nove probleme

10.11.2021.
21:10
RTL
VOYO logo

Nadrealnog sastanka prisjećaju se i danas, a još uvijek nije jasno tko je, a tko nije dozvolio načelniku Glavnog stožera da govori  

Zato Robert Hranj piše svoj dopis, objavljuju ga iz Ureda predsjednika, a nakon svega Vlada razmišlja o izmjenama Zakona o obrani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dan nakon sastanka državnih čelnika, strasti se ne smiruju. Premijer ponavlja optužbe da je načelnik glavnog stožera ušutkavan. Plenković laže, uzvratio je Zoran Milanović još sinoć. A evo i riječi svjedoka o tome je li Hranj zaustavljen u odgovoru.

Neuobičajeno za političke teme, MORH je dao suglasnost načelniku da javno istupi, ali on je odbio i poslao dopis na adresu predsjednika, premijera i ministra obrane. Taj dopis je objavio Pantovčak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim naglasiti da, kao profesionalni vojnik i kao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, smatram neprimjerenim da iznosim detalje rasprave s jučerašnjih sastanaka Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost. Smatram da je najvažnije da se o bitnim pitanjima vezanim za stanje u Oružanim snagama raspravljalo detaljno, angažirano i, vjerujem, u konačnici, konstruktivno. Moje izlaganje bilo je vezano za sposobnosti Oružanih snaga, te stanje vojne infrastrukture. Govorio sam i o detaljima dostizanja određenih sposobnosti. Zaključno, uvjeren sam da sam na sastanku Vijeća za obranu, u skladu s vlastitim spoznajama i znanjima, odgovorio na sva postavljena mi pitanja."

Cijeli prilog RTL-ovog Ilije Radića pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo