HORVATINČIĆ SE OGLASIO NAKON PRESUDE: / 'Već sedmu godinu nosim psihičke i zdravstvene tragove od ove velike nesreće'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na Općinskom sudu u Šibeniku Tomislav Horvatinčić danas je oslobođen na suđenju za pomorsku nesreću u kojoj su život izgubili supružnici Francisca i Marinelle Salpietro.

13.10.2017.
13:35
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

"Već sedmu godinu nosim psihičke i zdravstvene tragove od ove velike nesreće. Još jednom izražavam sućut i žaljenje i da pokušamo na bilo koji način ublažiti ovu tešku tragediju. Rekao sam, bez obzira na ishod ove nesreće, već sada moji odvjetnici i ja sam pokušat ćemo dovesti za stol obitelj poginulih i da pokušamo ublažiti ovu nesreću, koliko se to da uopće ublažiti'', kazao je Horvatinčić koji nije htio dugo odgovarati na pitanja već je poručio: ''Vrijeme je za ozbiljna pitanja pa bih vas molio da se obratite mojim odvjetnicima''.

ZGROŽENI I GNJEVNI, OVAKO STE KOMENTIRALI PRESUDU HORVATINČIĆU: ‘Kongo ima bolje pravosuđe nego što je hrvatsko kanalizacijsko sudstvo’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sutkinja je danas u obrazloženju presude, među ostalim, navela:

"Imajući u vidu iskaz Horvatinčića, svjedoka i vještačenja, kako pomorskih, tako i medicinskih vještaka - nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je', kazala je sutkinja Maja Šupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optužba nije dokazala da je djelo počinjeno niti iz neizravne namjere, kako je tvrdilo tužiteljstvo, niti je djelo počinjeno iz nehaja", rekla je.

[VIDEO] TOMISLAV HORVATINČIĆ OSLOBOĐEN! ‘Nije kriv za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je poginuo bračni par iz Italije’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo