Izbori u HDZ-u / Horvat uz Plenkovića: 'Siguran sam da ću biti za stolom za kojim će se donositi ključne odluke'

U HDZ-u su uskoro unutarstranački izbori, a Horvat je zasad potpredsjednik stranke

14.2.2020.
19:12
VOYO logo

U Tehničkoj školi u Čakovcu uručeno je 180 ugovora za stipendiranje učenika u srednjem strukovnom obrazovanju s područja Međimurske županije. Učenici su ostvarili pravo na 18.000 tisuća kuna potpore iz europskih fondova za jednu školsku godinu. 

Mladi su zadovoljni, no pitanje je što će ih spriječiti da, kad jednom dobiju određene vještine, ne odu iz Hrvatske jer vani su plaće ipak veće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provodimo set mjera, a ovo je jedna od njih, kojima želimo napraviti iskorak i spriječiti mlade, educirane ljude da napuste Hrvatsku. Usudit ću se reći da smo napravili veliki iskorak i to ne sredstvima iz državnog proračuna, već europskim novem se stipendije dižu sa 750 na 1500 kuna. Uz to, kroz mentorstvo, vraćamo i poduzetnicima koji sudjeluju u školovanju", rekao je u razgovoru za RTL Direkt ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

"Druga mjera koju paralelno provodimo je rast investicija. Otvaranjem dobrih, kvalitetnih radnih mjesta, povlačenjem ciljaljnih investitora koji to mogu, ali i davanjem podzetnicima priliku da daju veće plaće", dodao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u su uskoro unutarstranački izbori, Horvat je zasad potpredsjednik stranke, no nije se ponovno kandidirao za tu funkciju.

"Davnih dana, pred otprilike šest mjeseci, jasno sam dao podršku Andreju Plenkoviću, dio sam njegove Vlade i smatram da Vlada radi dobre poteze i iskorake. Isto tako, u jednoj velikoj stranci poput HDZ-a, potpredsjedička mjesta moraju biti predmet dogovora. Ja sad jesam potpredsjednik, za to su se poziciju opet neću natjecati, ali siguran sam da ću biti u Predsjedništvu i biti za stolom za kojim će se donositi ključne odluke", rekao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo