IMA LI SPASA ZA BRODOGRADNJU? / Horvat: 'Plan restrukturiranja Uljanika je gotov, u utorak se sastajemo s Upravom'

Image
Foto: Borna Filić/Pixsell

U srpnju je Europska komisija na prethodni plan restrukturiranja dala 75 primjedbi

24.11.2018.
14:02
Borna Filić/Pixsell
VOYO logo

Ministar gospodarstva Darko Horvat u subotu je potvrdiokako je plan restrukturiranja Uljanika zaprimljen te kako će u utorak, nakon sastanka s Upravom, imati više konkretnih informacija.

"Nacrt tog plana stigao je na analizu Ministarstvu gospodarstva. Mi ćemo na te brojke, nakon kratke analize, vrlo brzo u utorak odgovoriti. U utorak je Uprava pozvana na kratki sastanak u Ministarstvo gospodarstva i nakon tog sastanka u utorak poslijepodne dat ću vam sve potrebne relevantne informacije kako s tim programom dalje i s kojim partnerom ući u ozbiljne konkretne razgovore", rekao je Horvat tijekom akcije "Kavica s građanima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

U srpnju je Europska komisija na prethodni plan restrukturiranja dala 75 primjedbi. Ovaj plan restrukturiranja napravila je nova Uprava na čelu s Emilom Bulićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat u petak je rekao da su za restrukturiranje Uljanika zainteresirane dvije europske grupacije – ukrajinska Smart Holding grupa te talijanski Fincantieri.

Ministar Horvat  je na novinarski upit, istaknuo kako ne vidi sukob interesa premijera Andreja Plenkvića u vezi s imenovanjem karijernog diplomata Igora Pokaza, s kojim je kum, za veleposlanika u Velikoj Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Veleposlanici postaju po proceduri koja uključuje provjeru znanja i druge provjere, a odluka se donosi u koordinaciji predsjednika Vlada RH i Predsjednice Republike. Ni jedan veleposlanik nije to posto jer je nečiji prijatelj ili što s nekim pije kavu, naglasio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo