JEDAN OD RIJETKIH U INDIJI / Homoseksualni poljubac na filmu dočekan pljeskom

Image

Redatelj Karan Johar je snimio poljubac jednog mladog čovjeka i supruga njegove najbolje prijateljice u filmu koji se bavi istraživanjem seksualnog identiteta i bračne nesloge.

2.6.2013.
13:01
VOYO logo

Film "Bombay Talkies" počeo se prikazivati u kinima Indije prigodom 100. obljetnice Bollywooda i to jedan od rijetkih filmova koji prikazuje homoseksualni poljubac u tom vrlo konzervativnom društvu.

Prikazan na festivalu u Cannesu gdje je Zlatnu palmu dobio francuski film o lezbijskoj ljubavi, "Bombay Talkies" se sastoji od četiri kratkometražna ljubavna filma poznatih redatelja koje Indija posvećuje sedmoj umjetnosti i utjecaju filma na živote ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom od tih kratkometražnih filmova redatelj KaranJohar je snimio poljubac jednog mladog čovjeka i supruga njegove najbolje prijateljice u filmu koji se bavi istraživanjem seksualnog identiteta i bračne nesloge.

Iako su takvi prizori nekada mogli izazvati negodovanja u malim kinima u Indiji, gdje gledatelji glasno komentiraju zbivanja na platnu, ovaj poljubac je dočekan pljeskom, tvrdi jedan aktivist homoseksualnih prava i dodao da je bi ta pozitivna reakcija mogla značiti da je društvo otvorenije prema homoseksualnim pričama od filmskih producenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo