'KAO DA ĆE PROZORI POPUCATI' / Kamere uhvatile trenutak kad je zadrmao potres u Slunju: 'Kako je zadrmalo! Lijepo, lijepo trese!'

Potres je trajao nekoliko trenutaka ali je uznemirio mnoge. U panici su tračali

1.5.2024.
20:00
VOYO logo

Večeras je ponovno zatreslo na području Slunja magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba "'Udarilo' je u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja. Intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnjeva EMS ljestvice", naveli su.

Mi smo dobili snimke kamera koje su zabilježile trenutak potresa u Slunju. Na jednom se čuje kako uznemireni građani govore: "Kako je zadrmalo! Ljepo, ljepo trese!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na Euromediteranskom seizmološkom centru zaredalo se skoro 200 komentara u prvih pola sata od potresa.

"Kao da će prozori popucati", "Vrlo jako i dugo, jači nego jutros", napisali su stanovnici Selišća Drežničkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nama su se javili i čitatelji iz Hrvatske Kostajnice."Prvi potres je bio jako neočekivan. Kad smo konačno mislili da se smirilo jutros nas je sve 'promradao' i podsjetio da tlo ne miruje. Ne moram ni reći da sam jedva zaspala kasnije. U mislima mi je cijelo vrijeme kako će me biti strah spavati večeras, ležim i gledam filmo zatrese još jedan. Nadam se samo da ovo nije znak za neki jači i da će se smiriti. I s tim malim podrhtajima traume od onog prije koju godinu izlaze van", rekla nam je čitateljica iz Hrvatske Kostajnice.

Nadzorne kamere snimile su trenutak potresa u Rastovači, kod glavnog ulaza u Nacionalni park. Na snimci se čuje jezovit zvuk potresa, a u tom trenutku su se uznemirile i životinje te se na videu vidi mačka kako prestrašeno trči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres su osjetili i na Plitvičkim jezerima, u Otočcu, ali i u susjednoj BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo