HOĆE LI STOŽER ODGOVARATI ZBOG ZAKAŠNJELIH MJERA? / 'Otkud vam da kasne? Moguće, ne negiram, ali...'; 'Je li ovo presica ili sudnica?'

Image
Foto: Pixsell

'U jednom trenutku će građani procjenjivati. Nije problem da snosim posljedice", ponovio je Beroš, ali pita se i na temelju čega se postavlja ta teza

14.12.2020.
12:10
Pixsell
VOYO logo

Na konferenciji za medije, članove stožera i ministra zdravstva VilijaBeroša novinari su upitali hoće li snositi odgovornosti jer je Stožer donio odluke na vrijeme.

Božinović: Kad ovo prođe, radit će se analize

"Mi smo potpuno fokusirani već 10 mjeseci na svakodnevno promišljanje kako smanjiti brojeve, radimo to najbolje što znamo. Nakon što ovo prođe u cijelom svijetu će se raditi analize, možda nam znanost ukaže na neko rješenje koje je bilo pred nama, ali ga nitko u svijetu nije vidio, ne bi bilo prvi put u povijesti. Mjere su u svijetu slične, ali se razlikuju u raznim socijalno-gospodarskim faktorima. Gledamo, uspoređujemo pokazatelje kod nas i u bližem okruženju, ovo nije epidemija koja traje sedam do 14 dana. Siguran sam da će svi napraviti, uključujući i Stožer i Vladu, analizu svega", rekao je ministar Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beroš: Nije problem da snosim posljedice

Ministar zdravstva bio je puno konkretniji u odgovoru, odmah ističući kako "nije uopće problem da ja platim cijenu".

Ipak odgovorio je protupitanjem: "Zanima me na kojoj znanstvenoj činjenici temeljite to da ne donosimo odluke na vrijeme. Moguće je, ne negiram, ali moguće je i da nije tako", rekao je Beroš i ponovio da se radi u ovom trenutku najbolje što se može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar mu je kasnije rekao da o donošenju mjera na vrijeme dovoljno govori činjenica da je Hrvatska trenutno po incidenciji zaraženih najgora u Europi.

"U jednom trenutku će građani procjenjivati. Nije problem da snosim posljedice", ponovio je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Markotić: Nadam se da je ovo press konferencija, a ne sudnica

Alemka Markotić je prije svega istaknula "kako se nada da je na dobrom mjestu".

"Nadam se da je ovo press konferencija, a ne sudnica. Reći ću vam što će vam reći bilo tko tko radi u medicini - svatko radi najbolje što zna", rekla je Markotić te dodala da će se, kada završi, epidemija sigurno analizirati i to godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najlakše je donijeti mjeru, treba je prilagoditi okruženju u kojem živiš. Kad se naprave analize vidjet ćemo tko je radio dobro, a tko nije. Crtu ćemo podvući na kraju epidemije", rekla je Markotić.

Capak: Treba se analizirati cijelo vrijeme epidemije

Krunoslav Capak kaže da bi se trebalo analizirati cijelo vrijeme epidemije u Hrvatskoj, od početka. "Procjenjivat će se je li neka mjera donesena na vrijeme ili nije. Nadam se da ćemo, s obzirom na to da imamo svjetlo na kraju tunela - to je cijepljenje, i mi imati vremena sve evaluirati, a da će nas ocjenjivati i drugi", rekao je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo