Tužna priča Neona i njegove kćerkice dirnula je mnoge

Samohrani otac iz Grabovca Neon Mathes, pritisnut neimaštinom, bio je prisiljen trogodišnju kćerkicu dati udomiteljskoj obitelji. Od tog trenutka misli samo na nju i na to kako će je vratiti kući

23.9.2013.
10:16
VOYO logo

No, da bi mu se kćerkica vratila, 38-godišnji otac mora srediti trošnu kuću u kojoj živi, a to znači popraviti krov da ne prokišnjava, srediti sanitarni čvor i dotrajale instalacije.

Neon je hrvatski branitelj koji živi od invalidske mirovine opterećene kreditima. Supruga ga je ostavila i sa sobom odvela mlađe dijete, dok je Neonu ostavila trogodišnjakinju. I samo pribaviti hranu, za Neona je pravi izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radio je, stoga, sve, pa i moljakao po kućama, no dva puta ga je zbog toga privela policija.

Najteža odluka u životu

Susjeda Mara kazala je za RTL da se Neon uvijek žrtvovao za svoje dijete, da je zasadio vrt, kuhao i zaduživao se kako bi kći uvijek bila čista, uredna i na toplom. A sam je živio od kruha i od masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zima se bližila i Neon je znao da tako više ne ide. Donio je najtežu odluku u životu. Svoju je kći morao predati udomiteljskoj obitelji, a vratiti mu se može tek kad joj osigura uvjete u kući. No to će teško moći napraviti bez pomoći sugrađana koji su već sada pokazali svoje veliko srce.

Stoga, svi koji Neonu žele pomoći, mogu to napraviti slanjem novca na adresu Neon Mathes, Braće Radića 8, 31 309 Grabovac (Općina Kneževi Vinogradi) ili mu se mogu javiti na broj 091 173 99 55.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac mu se ne može uplatiti na račun jer je pod ovrhom.

Dajte svoju ocjenu onoga što ste pročitali, iznesite koje vas poteškoće muče, što biste najradije promijenili u svom gradu, a na što ste ponosni. Na adresu djelujlokalno@portal.net.hr šaljite nam svoje priče, a mi ćemo potražiti odgovore na vaša pitanja i tražiti očitovanje nadležnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo