'za većinu nisu pronađeni nikakvi dokazi' / Hoće li Bad Blue Boysi Božić provesti u grčkim zatvorima? Odvjetnik ne želi roditeljima davati lažnu nadu

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Screenshot RTL

Sve uhićene se i dalje tereti za 11 djela, neki su prekršaji, a neki kaznena djela

4.12.2023.
18:00
Matija Habljak/PIXSELL, Screenshot RTL
VOYO logo

Nakon 118 dana pritvora po grčkim zatvorima, 102 BBB od jutra se dovode u Atenu pred suca kako bi se očitovali na nove okolnosti nakon rezultata DNK analize.

Sve se događa pod jakom policijskom pratnjom, a svi bi trebali biti ispitani do srijede. Ispituje ih troje sudaca, koji su dodijeljeni zbog velikog broja osumnjičenih. Tereti ih se za 11 djela - od kojih je najteže ubojstvo 29-godišnjeg AEK-ova navijača koje nisu uspjeli povezati ni s jednim Hrvatom. Sumnja je nakon tri mjeseca pala na AEK-ova navijača, čiji je DNK pronađen na nožu ubojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje nije jasno koga se za što tereti u Atena, kaže RTL-ova reporterka Ana Mlinarić. I dalje se sve uhićene tereti za 11 djela, neki su prekršaji, a neki kaznena djela.

"To će se zapravo znati tek kroz nekoliko mjeseci u drugoj fazi postupka kada bude gotova cijela istraga. O tome će odlučiti tročlano sudsko vijeće i tada će specifično za svaku uhićenu osobu reći tereti li ga za nešto ili oslobađa krivnje. Tada će biti jasno tko je potpuno oslobođen, a tko će morati na suđenje u ovom slučaju", rekla je Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODLUKA SUDA /

Odbijeno izručenje jednog Boysa Grčkoj: 'Riječ je o nepravomoćnoj odluci na koju postoji pravo žalbe'

Image
ODLUKA SUDA /

Odbijeno izručenje jednog Boysa Grčkoj: 'Riječ je o nepravomoćnoj odluci na koju postoji pravo žalbe'

Reporterka je razgovarala s dvojicom odvjetnika koji brane ukupno 4 Hrvata. Odvjetnici kažu da protiv njihovih klijenata nema nikakvih dokaza, niti na snimkama, niti u porukama, niti što se tiče otisaka prstiju.

Iz Vlade su najavljivali puštanja, ali čini se da hrvatski navijači ostaju u Grčkoj

Da za većinu nisu pronađeni nikakvi dokazi kaže odvjetnik koji brani 95 hrvatskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za oko njih 60 od 95 uhićenih nema dokaza. Tako otprilike mislim, jer svi imaju otiske na autima", rekao je Athanasios Kaimenakis.

"Naš klijent nije sudjelovao u ničemu. Ne postoje fotografije, dokazi. On je nogometni navijač koji je došao u Grčku, mladić koji s obitelji živi 25 kilometara od Zagreba. Imao je stabilan život, radio, s njim je sve bilo u redu. Ništa nije protiv njega. Prema tome ne znam zašto bi trebao ostati ovdje", poručio je Vassillis Karkazis, odvjetnik hrvatskog navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade su najavljivali puštanja. Hoće li se to dogoditi ovaj tjedan?

"Čini se da ne, tako bar tvrde odvjetnici, čuli smo Malenicu koji je rekao da će ovaj tjedan neki biti pušteni, ali ono što je činjenica da su odvjetni uložili žalbe za sve BBB", rekla je reporterka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki su se upustili u špekulacije da bi se odluka mogla donijeti do Božića, ali Kaimenakis nije ni s time htio davati lažnu nadu roditeljima", zaključila je.

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Danas uživo iz Grčke: 'Zahtjevi za puštanje iz istražnog zatvora su na stolu sudaca, ali…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo