'posve transparentan' / HNS: 'Prozivke iz stranke Pametno za navodne manipulacije su potpuno promašene'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HNS je u srijedu ustvrdio da su prozivke iz stranke Pametno za navodne manipulacije natječajem za članove Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu potpuno promašene

24.1.2018.
14:59
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U objavi na Facebooku HNS ističe kako se politički izborio da se stara Ekspertna radna skupina i Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije razriješe te da se krene ispočetka.

Novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu, zahvaljujući HNS-u, posve je transparentan: prijave idu online, a nakon administrativne provjere svi će kandidati biti javno objavljeni, ističe HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ubrzala je cijeli proces i ponovno aktivirala više od 350 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su radili na kurikularnim dokumentima, dodaje se.

Član Predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak izrazio je sumnju u manipuliranje natječajem uz obrazloženje da voditeljica Ekspertne skupine Jasminka Buljan Culej i Mirko Ruščić, kao član Povjerenstva, nisu udovoljili uvjetima natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je prozvao HNS da "koristi obrazovanje kao što je HDZ koristio domoljublje, samo za svoj klijentelizam i uske interese".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo