Hladnoća u Hrvatskoj ubila šest osoba u sedam dana!

Nakon južina i proljetnih temperatura val hladnoće u Hrvatskoj je u samo tjedan dana uzeo živote čak šest osoba. Državni hidrometeorološki zavod najavljuje još niže temperature krajem tjedna.

25.1.2011.
15:13
VOYO logo

U ponedjeljak je u Martinu nedaleko od Našica na nogostupu u blizini svoje kuće pronađen mrtav 58-godišnji mještanin. Na tijelu nesretnog muškarca nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na nasilnu smrt, a liječnik je nakon pregleda konstatirao da je smrt nastupila uslijed pothlađivanja.

U Bjelovaru je smrznut pronađen 50-godišnji Branko R. Bjelovarca je u sjeniku u Ulici Miroslava Krleže pronašao vlasnik sjenika, a obdukcijom je utvrđeno da je preminuo između prošlog utorka i subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tijekom subote pronađeno je još dvoje Hrvata koji su preminuli od smrzavanja. Oko 17 sati, u mjestu Deringaj, Općina Gračac, u snijegu je pronađen mrtav 44-godišnjak. Na tijelu muškarca nisu pronađeni tragovi nasilja pa se pretpostavlja da je riječ o smrzavanju. U Ličkom Petrovom Selu pronađeno je tijelo starice na kojem također nema tragova nasilja, pa se i u tom slučaju sumnja da je smrt prouzročila hladnoća.

U crnu brojku valja dodati i smrt Enise B. Č., ilegalne imigrantice, koja se smrzla prelazeći granicu, nakon što je s dvogodišnjim djetetom prešla 600 kilometara, uglavnom pješice. Smrzla se u blizini graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže snijeg i temperature do -10

Sedam dana prije pronalaska mještanina Martina, 17. siječnja, na podu svoje kuće pronađen je Zdravko Bešlić (73), u Zakorenju kod Požege. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti smrzavanje. Njegovim sumještanima nije jasno kako je Bešlić, koji je imao dovoljno drva za ogrjev, preminuo upravo na taj način, piše Glas Slavonije.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda oko srijede i četvrtka očekuje nas kratko zatopljenje te novi snježni prekrivač, te bi nakon toga temperature trebale ponovno pasti i do -10 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201101180839006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo