HITAN APEL, POMOZITE AKO MOŽETE: / U ovim je mjestima najpotrebnija zimska obuća, odjeća i topla posteljina

Image
Foto: afp/iLUSTRACIJA, OLIVIER MORIN

Zbog iznimno niskih temperatura i velike hladnoće Hrvatski Crveni križ nudi pomoć onima kojima nedostaje tople odjeće i obuće, a apelira na građane koji mogu, da pruže pomoć.

12.1.2017.
12:09
afp/iLUSTRACIJA, OLIVIER MORIN
VOYO logo

Svi oni kojima nedostaje tople odjeće i obuće mogu se javiti u najbliže društvi Crvenoga križa u kojemu će dobiti potrebnu pomoć. Djelatnici i volonteri Crvenoga križa uočili su da je situacija najteža u dijelovima Hrvatske koji su pod snijegom i ledom, kao i u krajevima u kojima je siromaštvo i inače najizraženije.

Image
ZATRPAT ĆE NAS I DO POLA METRA SNIJEGA! DHMZ /

izdao upozorenje - evo gdje će biti najkritičnije

Image
ZATRPAT ĆE NAS I DO POLA METRA SNIJEGA! DHMZ /

izdao upozorenje - evo gdje će biti najkritičnije

Najviše nedostaje tople zimske odjeće i posteljine

Prema informacijama društava Crvenoga križa, najviše nedostaje tople zimske obuće za muškarce, djecu i žene, a potom i odjeće, posebno za djecu, priopćeno je iz Hrvatskog Crvenog križa. Također, u pojedinim mjestima nedostaje i tople posteljine. Najveća je potreba u Vukovaru, Iloku, Gospiću, Donjem Lapcu, Pregradi, Novoj Gradiški, Križevcima, Samoboru, Dugoj Resi, Krapini, Garešnici i Labinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Oko tisuću izbjeglica dovedeno je u Beli Manastir, no nije im rečeno kamo idu, pa su mislili da idu u Zagreb. Crveni križ je za njih pripremio obroke.

'Građani koji žive u tim mjestima ili njihovoj blizini, a imaju višak tople obuće, odjeće i posteljine ili dovoljno sredstava da ih kupe, navedene artikle mogu donirati u društva Crvenoga križa u spomenutim mjestima, a djelatnici i volonteri potom će ih podijeliti ljudima u potrebi. Kako bi prikupljeni artikli što brže i lakše došli do potrebitih, HCK moli građane da doniraju čistu i upotrebljivu obuću, odjeću i posteljinu, dodaje se u priopćenju Crvenog križa.

Najranjiviji bolesni, stari, nemoćni, siromašni i udaljeni

Val hladnoće posljednjih dana najviše je ugrozio ranjive skupine ljudi poput bolesnih, starih, nemoćnih, siromašnih te onih koji žive sami na udaljenim lokacijama. Interventni timovi Crvenoga križa neprestano su na terenu i pružaju im pomoć – donose im hranu i vodu, pripremaju drva za ogrjev, čiste snijeg, dostavljaju lijekove, voze ih liječniku i na druga potrebna mjesta, osiguravaju im toplu odjeću, obuću i posteljinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika u nadolazećim danima, timovi su i dalje u stanju pripravnosti i bit će spremni reagirati u kriznim situacijama. Hrvatski Crveni križ moli sve građane koji znaju za osobe koje su posebno ugrožene ovom hladnoćom, da to jave u najbliže društvo Crvenoga križa te po potrebi, u granicama svojih mogućnosti, i sami pruže ruku pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo