POTRESENI HOROROM / HGSS-ovci šokirani brutalnim napadom na kolegu: 'Kruno je jako vrijedan i pouzdan'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Splitska policija i dalje nad osumnjičenim 58- godišnjakom provodi kriminalističko istraživanje, a po svemu sudeći mogli bi ga prijaviti za ubojstvo u pokušaju

2.4.2024.
18:17
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski HGSS-ovci izrazili su u utorak žaljenje zbog teškog ozljeđivanja njihovog člana, 46-godišnjaka Krune, u Kaštel Štafiliću gdje je na njega pucao muškarac koji je sjekirom ozlijedio i 49-godišnjaka te su izrazili uvjerenje da će se brzo vratiti obitelji i u službu.

Pročelnik splitskog HGSS-a Branimir Jukić izvijestio je da je njihov član Kruno u ponedjeljak bio na cjelodnevnom dežurstvu planinarskog pohoda na Kozjaku, a kad se vraćao doma, oko 19,30 sati, teško je ozlijeđen ispred svoje kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici HGSS-a ulažu velike napore da bi spasili ljudske živote i to rade bez odustajanja, pa ih je to što se dogodilo jako potreslo i šokiralo.

"Kruno je naš dugogodišnji član, jako vrijedan i pouzdan kolega tako da nas je sve to skupa šokiralo", rekao je Jukić te dodao da im je svima sada najbitnije da mu bude dobro, da se oporavi i vrati iz bolnice svojoj obitelji te u službu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'METAK JE UŠAO KROZ VRATA' /

Susjed napadača otkrio detalje pucnjave u Kaštelima: 'Da sam bio u kući, ne bih sad s tobom pričao'

Image
'METAK JE UŠAO KROZ VRATA' /

Susjed napadača otkrio detalje pucnjave u Kaštelima: 'Da sam bio u kući, ne bih sad s tobom pričao'

Jukić je rekao da je ozlijeđeni Kruno u HGSS-u već desetak godina i da iza sebe ima brojne akcije spašavanja te da je u brojnim situacijama pomogao drugima, a sinoćnji incident dogodio mu se kao službenoj osobi.

Incident se dogodio u ponedjeljak navečer, oko 19,30 sati u Kaštel Štafiliću kada je 58-godišnji napadač zapucao po vozilu u kojem je bio 46-godišnji HGSS-ovac koji je uspio izići iz vozila i otići u uličicu, a nakon toga je razjareni napadač sjekirom napao 49-godišnjeg muškarca dok je pomagao ozlijeđenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dežurni liječnik u splitskoj bolnici izvijestio je da 46-godišnji pripadnik HGSS-a ima tri prostrjelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice zbog čega je tijekom noći hitno operiran te smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

Trenutno je stabilnih vitalnih funkcija, no s obzirom na to da ima ozljede više organskih sustava i dalje je u životnoj opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi pacijent, 49-godišnjak, imao je otvorenu ranu u području glave i frakturu lubanje. Nakon obrade je hospitaliziran u Jedinici intenzivnog liječenja Zavoda za neurokirurgiju. Stabilno je i izvan životne opasnosti. Treći pacijent, 58-godišnji napadač ima prijelom nosne kosti i konvulziju pluća. Nakon liječničke obrade nije bilo indikacija da ga se zadrži na liječenju.

Splitska policija i dalje nad osumnjičenim 58- godišnjakom provodi kriminalističko istraživanje, a po svemu sudeći mogli bi ga prijaviti za ubojstvo u pokušaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: S lisicama na rukama i u bijelom kombinezonu, muškarca koji je propucao HGSS-ovca doveli na mjesto događaja

Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
Molitva prije zore
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo