Brač /

HGSS brzom akcijom spasio 79-godišnju žensku osobu na Šolti: 'Na sreću imala je samo manje ogrebotine'

Image
Foto: HGSS Split

Prva je na teren u 22:10 stigla ekipa s Brača.

1.5.2021.
20:29
HGSS Split
VOYO logo

Hrvatska gorska služba spašavanja brzom akcijom pronašla je nestalu osobi na Šolti. Nestalu 79-godišnju žensku osobu pronašli su samo 460 metara od mjesta nestanka koja je imala samo ogrebotine. 

Image
Foto: HGSS Split

Izvor: HGSS Split

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinoć u 19:30 HGSS Stanica Split zaprimila je dojavu o nestaloj osobi na otoku Šolti, sjeverno od uvale Senjska – Rudine. Riječ je bila o starijoj ženskoj osobi (79 godina) koja se istoga dana oko 17:00 udaljila iz maslinika i nakon toga joj se izgubio trag.

Odmah je u suradnji s lokalnim vatrogascima organizirana potraga. Oko 21:50 upućuju se 3 broda prema Šolti, 2 iz splitske trajektne luke (plovilo HGSSa i plovilo policije), te jedno privatno plovilo s otoka Brača u kojima je bilo ukupno 23 pripadnika HGSSa, 3 potražna psa i bespilotna letjelica s termovizijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HGSS Split

Izvor: HGSS Split

Prva je na teren u 22:10 stigla ekipa s Brača. Među njima su bili speleo-instruktori iz drugih HGSS stanica koji su protekli tjedan sudjelovali u vođenju speleo-tečaja HGSS-a na Braču. Oni su, svega 460m od zadnjeg mjesta viđenja, pronašli nestalu osobu, na sreću imala je samo manje ogrebotine.

Nakon toga su 2 plovila, koja su stizala iz Splita, odmah opozvana.

Uslijedio je probijanje s nestalom osobom kroz jako težak i nepristupačan teren do prve prometnice u čemu su ekipi HGSSa pomagali lokalni vatrogasci. U 00:39 – nestala osoba je predana ekipi HMP. U potrazi su, uz HGSS i lokalne vatrogasce, sudjelovali i pripadnici PU splitsko-dalmatinske", piše u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo