novo izvješće / HEP: Bez struje trenutno nešto manje od 300 korisnika u Slavoniji

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Iz HEP-a su ponovili da je šteta na elektroenergetskim objektima i mreži iznimno velika.

27.7.2023.
15:43
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Redovna opskrba električnom energijom je, zahvaljujući naporima radnika HEP ODS-a, vraćena najvećem broju korisnika na području istočne Hrvatske koja su bila pogođena olujnim nevremenom, pa je bez struje trenutno manje od 300 korisnika, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

"Bez električne energije trenutno je manje od 300 korisnika, najviše na teže pristupačnim i rjeđe naseljenim lokacijama na području Kutine, Pakraca i Slavonskog Broda. Radnici HEP ODS-a ulažu sve napore kako bi što prije preostalim korisnicima vratili redovnu opskrbu", priopćili su iz HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetili su da je neposredno nakon olujnog nevremena 19. i 21. srpnja bez električne energije bilo čak 150.000 korisnika te ocijenili da je riječ o velikom uspjehu radnika HEP ODS-a, koji je na sanaciji kvarova na olujom pogođenim područjima angažirao sve raspoložive snage i više od 500 radnika iz cijele Hrvatske.

Svim radnicima zahvalili su na angažmanu i požrtvovnosti iskazanoj u otklanjanju posljedica nezapamćenog nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HEP-a su ponovili da je šteta na elektroenergetskim objektima i mreži iznimno velika.

"Samo procijenjeni trošak nužne sanacije, potrebne kako bi korisnici što prije dobili električnu energiju, iznosi oko 21 milijun eura (oko 14 milijuna u distribucijskom i oko 7 milijuna u prijenosnom dijelu mreže), dok će trošak potpune sanacije elektroenergetske mreže na pogođenim područjima biti višestruko veći", naglasili su i dodali da će potpuna obnova uništene elektroenergetske mreže trajati znatno duže od nužne sanacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuli su i da je HEP ODS pogođenim županijama ustupio sve raspoložive agregate za proizvodnju električne energije kako bi se i na taj način pomoglo najugroženijem stanovništvu.

POGLEDAJTE VIDEO: Danima bez struje i vode, mjesto nakon nevremena kao iza apokalipse. Đuro se slomio pred kamerama: 'Ne mogu...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo