naglo i bez objašnjenja / HDZ-ovi gradonačelnici Škori otkazali koncerte, neće biti ni besplatnog nastupa u Imotskom

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Škoro je ostao bez ljetnih koncerata u Imotskom i Našicama te u Općinama Rugvica i Gradina

8.8.2019.
15:58
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić nije otkazao koncert predsjedničkog kandidata Miroslava Škore u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. No pojedini HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici općina postupili su drukčije nakon što je Škoro potkraj lipnja objavio svoju kandidaturu.

Od njegova menadžmenta Novi list doznaje da je Škoro ostao bez ljetnih koncerata u gradovima Imotskom i Našicama te u Općinama Rugvica i Gradina. Ni u jednom od tih slučajeva službeno objašnjenje nije bilo da je Škorina predsjednička kandidatura razlog otkaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Turističke zajednice Našica, primjerice, ljudima koji vode brigu o Škorinoj pjevačkoj karijeri rečeno je da ''nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju'', a iz uprava nekih od spomenutih mjesta nisu dobili nikakvo obrazloženje.

Škoro neće održati ni besplatni koncert u Imotskom, koji je održao i lani, a umjesto njega nastupit će grupa Vatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U menadžmentu popularnog pjevača pojašnjavaju kako Škoro na aktualnoj turneji posvećenoj 30. godišnjici pjesme ''Ne dirajte mi ravnicu'' ne emitira s pozornice nikakve političke poruke. 

''Zna pozdraviti organizatore, kao što je to bilo i u Trilju, ali to je sve. Na njegovim koncertima nema politike, na to se strogo pazi. Škoro ne želi koncerte, uglavnom dogovorene prije nego što se kandidirao za predsjednika Republike, koristiti u predizborne svrhe'', poručili su za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Škoro je u naš i svoj grad dobrodošao'

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić kazao je da se u medijima pojavljuju dezinformacije te da je Miroslav Škoro – zakasnio.

"Budući da se pojavljuju nedoumice pa i dezinformacije oko koncerta za Dan Grada, iznosim ovdje ključne činjenice. Prije nekoliko dana su me kontaktirali neki sugrađani s informacijom da bi Miroslav Škoro besplatno nastupio za Dan grada u Imotskom. Grad Imotski, međutim odavno ima dogovoren nastup s grupom Vatra koji je postignut po unaprijed definiranoj standardnoj proceduri. Grad je otvoren za svaku vrstu suradnje, pogotovo s umjetnicima kao što je Miroslav Škoro, međutim sve treba dogovoriti unaprijed i prema utvrđenoj proceduri. U javnom prostoru su počele kružiti dezinformacije o nekakvoj zabrani, što nije točno. Jedini kontakt Grada s Miroslavom Škorom bio je prošle godine kad je nastupio u povodu dolaska Vatrenih u Imotski. Miroslav Škoro je u naš i svoj je grad dobrodošao, ali od njegova tima očekujemo da takve stvari najavi unaprijed i na vrijeme te da poštuju proceduru. Na kraju, kako će tko kombinirati svoje umjetničke gaže i političke ambicije, stvar je svačije osobne savjesti. Grad Imotski se u to nije i neće se miješati", priopćio je gradonačelnik Imotskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo