TRZAVICE U STRANCI /

HDZ-ovci ljuti: 'Drugi put smo kao guske digli ruku vjerujući šefu stranke'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Plenković na Predsjedništvu nije spominjao druge opcije osim Vlade s HNS-om, a kao jedina druga alternativa spomenuti su novi izbori

7.6.2017.
8:11
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković jučer je nakon zasjedanja predsjedništva HDZ-a, čija se sjednica održavala istovremeno kad i sjednica Predsjedništva HNS-a, rekao kako su HDZ-ovci jednoglasno podržali koaliciju s HNS-om. 

Prema neslužbenim informacijama, HDZ je HNS-u nudio četiri ministarstva i mjesto potpredsjednika Vlade. HNS bi dobio tri ministarstva koje je imao i Most, a HDZ bi za sebe zadržao Ministarstvo unutarnjih poslova. HNS je trebao dobiti Ministarstvo znanosti i obrazovanja čime bi se obistinila Vrdoljakova tvrdnja kako će provesti kurikularnu reformu makar mu to bilo zadnje što će u politici učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnje što je Vrdoljak učinio je davanje ostavke na svim funkcijama unutar HNS-a. Kako piše Večernji list, Plenković na Predsjedništvu nije spominjao druge opcije osim Vlade s HNS-om, a kao jedina druga alternativa spomenuti su novi izbori s nedefiniranim datumom održavanja. 

Sada je ključno pitanje hoće li ti izbori biti odmah u srpnju ili u rujnu ili će možda Plenković pokušati sastaviti tijesnu većinu, koja se proteklih dana iz izvora bliskih njemu spominjala kao mogućnost premošćivanja ljetne saborske stanke i predaha do jeseni kada bi se pokušalo dobiti širu podršku.                

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvorima iz HDZ-a, sve su izgledniji novi izbori koji bi se mogli održati već u srpnju. No, članovi Predsjedništva koji su jučer iz središnjice otišli uvjereni da Plenković drži situaciju s HNS-om pod kontrolom, sinoć su ostali konsternirani.

"Drugi put smo kao guske digli ruku vjerujući šefu stranke da je sve dogovorio. Tako je bilo s Karamarkom, tako smo sada napravili i s Plenkovićem. Slušao sam Vrdoljakovu izjavu koji je rekao da je HNS odbio nevjerojatnu ponudu HDZ-a, a najapsurdnije jest to što mi kao članovi Predsjedništva nismo znali što im je Plenković točno ponudio", komentirao je sinoć jedan član Predsjedništva za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo