opoziv ministra? / HDZ-ovac upozorava: ‘Sruši li Most Marića, past će i Vlada’

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

'Bila bi to katastrofa i za HDZ i za Most i političko samoubojstvo prije izbora'

24.4.2017.
12:00
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Oporba je pokrenula inicijativu za opoziv ministra financija Zdravka Marića, za kojeg tvrde kako je morao znati što se događa u Agrokoru te kojeg smatraju suodgovornim za krizu u kojoj se našla najveća hrvatska kompanija.

Odluku Mosta o sudbini ministra HDZ-ovci čekaju zabrinuti, jer nitko još ne zna hoće li mostovci, čiji će glasovi biti ključni, dignuti ruku za izglasavanje nepovjerenja Zdravku Mariću, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da mora glasovati protiv ministra financija, Most bi ponovno bio odgovoran za pad Vlade i prijevremene parlamentarne izbore. Na to računaju i u HDZ-u, iz kojeg stiže poruka kako rušenje Vlade uoči lokalnih izbora ne može donijeti ništa dobra njima, ali ni Mostu.

"Bila bi to katastrofa i za HDZ i za Most i političko samoubojstvo prije izbora", rekao je jedan od članova Predsjedništva HDZ-a koji smatra kako Most u ovom trenutku neće povući takav potez. No, tvrdi sugovornik Večernjeg, nakon izbora je sve moguće, ako istrage dokažu da je Marić doista imao prste u nepravilnostima u Agrokoru.
Zasad je sporan jedino povlašteni kredit kojeg je Marić kao član Nadzornog odbora dobio od Hrvatske poštanske banke. Ipak, tu je sve po zakonu, a u pitanje dolazi jedino eventualna moralna odgovornost ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Most podrži inicijativu oporbe i glasuje za opoziv Marića, prouzročili bi velike probleme za HDZ i Vladu Andreja Plenkovića. Izvori iz HDZ-a ne mogu zamisliti opstanak Vlade u takvoj situaciji, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo