HDZ-ov plan B: Surađivat ćemo s HNS-ovcima!

HDZ već ima spreman plan B ako se Vlada nađe u situaciji da ostane na tankoj parlamentarnoj većini od 80 zastupnika ili manje. Nevjerovatno, ali u HDZ-u ozbiljno računaju na podršku HNS-a!

12.7.2010.
12:30
VOYO logo

U HDZ-u naime ne isključuju mogućnost razgovora s narodnjacima, no vjerojatnije je da i dalje vjeruju u podršku dva HSLS-ova zastupnika, Ivana Čehoka i Antuna Korušeca, koji će najvjerojatnije prijeći u nezavisne zastupnike i podržavati Vladu.

arti-201007120021006"Tek ćemo vidjeti kakvu većinu imamo. Nismo još razgovarali s HNS-om o tome da nam daju podršku, ali...", rekao je jedan visoki dužnosnik HDZ-a za Jutarnji list nakon što su liberali napustili vladajuću koaliciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u HDZ-u se nadaju kako bi navodni ulazak HSLS-a u Kukuriku koaliciju mogao naljutiti narodnjake i udaljiti ih od lijeve koalicije te dovesti u desni blok. Tome u prilog idu i izjave koje su se u nedjelju mogle čuti u vodstvu HDZ-a.

"Pa jako dobro znate da je Čačić za HSLS rekao da su obična nula. On o njima misli sve najgore", komentirali su neki HDZ-ovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju vjeru u HNS-ovu potporu u Saboru HDZ-ovci bez sumnje polažu i na temelju toga što je upravo zahvaljujući narodnjacima novi ministar pravosuđa potvrđen u Saboru, a smatraju i da bi nestrpljivost HNS-a oko potpisivanja predizbornog sporazuma kukuriku-koalicije mogla natjerati narodnjake na suradnju.

No, u HNS-u takve ideje demantiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nema ni govora o tome. To je potpuna besmislica. Ovih dana netko je rekao da bi ići sada u razgovore o koaliranju s HDZ-om bilo kao i prići ustašama 1945. Nemamo planova s HDZ-om", rekao je za Jutarnji jedan visoki neimenovani dužnosnik HNS-a.

Prethodni članci:

arti-201007110209006 arti-201007100260006 arti-201007100218006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo