Danas.hr doznaje / Trut jednu, a on ignorirao čak tri godine. HDZ-ov ravnatelj nije podnio imovinsku karticu, kažnjen s gotovo 2000 eura

Image
Foto: Danas.hr/Boris Scitar/Vecernji list

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut nije podnio karticu za jednu godinu pa je opomenut od strane Povjerenstva

5.6.2023.
14:00
Danas.hr/Boris Scitar/Vecernji list
VOYO logo

Ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva Dinko Čutura nije podnio imovinsku karticu od 2020. godine, doznaje Danas.hr.

Na posljednjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa utvrđeno je da je ravnatelj Čutura povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer nije po pisanom nalogu Povjerenstva podnio izvješće o imovinskom stanju povodom ponovnog imenovanja na dužnost ravnatelja Hrvatskog držanog arhiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DANAS DOZNAJE /

Povjerenstvo dalo opomenu ravnatelju Civilne zaštite Damiru Trutu: 'Napravio sam propust'

Image
DANAS DOZNAJE /

Povjerenstvo dalo opomenu ravnatelju Civilne zaštite Damiru Trutu: 'Napravio sam propust'

Kako saznajemo, ravnatelju Čuturi izrečena je sankcija u iznosu 1.990, 84 eura na tri rate.

Kontaktirali smo i samog Čuturu koji nam je kratko kazao da ima obiteljskih problema i da sada nema vremena o tome pričati. "Nisam stavio, stavit ću. Nek me kazne, nemam što drugo za reći", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, i ranije je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo Čuturu. Naime, 2018. godine kaznilo ga je s osam tisuća kuna jer je propustio u propisanom roku dostaviti imovinsku karticu, istodobno je obavljao dužnost ravnatelja HDA i direktora trgovačkoga društva AGM (od rujna 2017. do rujna 2018.) te primao naknadu za članstvo u Upravnom odboru udruge Autoklub Siget, koju nije smio primati.

Prema podacima iz zadnje imovinske kartice koja je objavljena 23.10.2020. godine HDZ-ov doktor znanosti i ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva Dinko Čutura radi za mjesečnu plaću od 15.335,21 kuna, uz to na godišnjoj razini od nastavne djelatnosti primi ukupno 13.500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga mu radi u Državnom uredu za reviziju za plaću od 9.720,50 kuna i nositeljica je kredita u Zagrebačkoj banci iz 2015. godine od 150.000,00 kuna.

Čutura je vlasnik stana u Zagrebu čija je vrijednost procijenjena na 890.000,00 kuna, uz to zajedno sa bračnim drugom i trećim osobama vlasnik je kuće s okućnicom u Zadru čija je vrijednost procijenjena na 2.000.000,00 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U spomenutoj imovinskoj kartici iz 2020. godine navodi se i da je ravnateljeva supruga vlasnica automobila Citroen C3 čija je vrijednost procijenjena na 25.000,00 kuna te da je sami Čutura član Upravnog odbora Autoklub Siget.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo