DANAS DOZNAJE / Povjerenstvo dalo opomenu ravnatelju Civilne zaštite Damiru Trutu: 'Napravio sam propust'

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

'Nakon upozorenja od strane Povjerenstva podnio sam i godišnje izvješće za imovinsku karticu jer nisam imao nikakvu namjeru skrivanja niti nepoštivanja obaveza iz Zakona o sukobu interesa', kazao je

4.6.2023.
10:28
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo niz odluka među kojima je i ona vezana za ravnatelja Ravnateljstva civilne zaštite Damira Truta.

Kako nam je potvrdilo Povjerenstvo, Truta su opomenuli  jer je utvrđeno da je povrijedio članak 10. stavak 4. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obveznici su dužni jednom godišnje podnositi imovinske kartice Povjerenstvu do 31. siječnja tekuće godine za prethodnu godinu", stoji u Zakonu.

Image
Poplave u Kostajnici /

Trut: Sustav nije zakazao. Ovo nisu rekordi, nego nikad zabilježene razine vode

Image
Poplave u Kostajnici /

Trut: Sustav nije zakazao. Ovo nisu rekordi, nego nikad zabilježene razine vode

Kako smo doznali, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite propustio je podnijeti godišnju imovinsku karticu za 2021. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O cijelom smo slučaju kontaktirali i Truta koji je kazao da je napravio administrativni propust.

"U kratko vrijeme dogodilo se nekoliko osobnih i normativnih promjena. Kako sam natječajem imenovan na mjesto ravnatelja, što više nije dužnosničko mjesto, podnio sam imovinsku karticu za razrješenje s mjesta pomoćnika ministra ", dodao je Trut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U međuvremenu je izmijenjen Zakon pa sam bio obvezan podnijeti karticu i za imenovanje na mjesto ravnatelja, a sve se to događalo krajem godine pa sam smatrao da je to dovoljno i za godišnju imovinsku karticu", pojasnio je situaciju iz svoje perspektive.

Kako je kazao, tada je imao puno obaveza zbog kojih nije pratio sve promjene normi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon upozorenja od strane Povjerenstva podnio sam i godišnje izvješće za imovinsku karticu jer nisam imao nikakvu namjeru skrivanja niti nepoštivanja obaveza iz Zakona o sukobu interesa", zaključio je ravnatelj Trut.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo