HDZ OTVORENO PROTIV PREMIJERA: / Na Twitteru poručuje da je Oreškovićeva podrška Vesni Pusić njegov osobni stav

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor

Stranački rat na Twitteru, već uobičajen između SDP-a i HDZ-a, sada se, čini se, proširio i na premijera Tihomira Oreškovića.

15.4.2016.
17:48
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

Naime, danas je HDZ na svom Twitter profilu, odgovarajući na pitanje HTV-ove novinarke Maje Sever podržavaju li kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a, kazao kako je odluku o toj kandidaturi donijela bivša Vlada te da aktualna vlast o tome nije raspravljala.

Na potpitanje drugog tviteraša kako je premijer Orešković rekao da Vlada podržava Vesnu Pusić, a HDZ je dio Vlade, iz te su stranke odgovorili nedvosmisleno i kratko: "To je stav premijera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška Oreškovića nije i podrška Vlade?

Podsjetimo, Tihomir Orešković je uoči predstavljanja bivše potpredsjednice Vlade pred Vijećem sigurnosti na Općoj skupštini UN-a kazao: "Gospođa Pusićka ima podršku Vlade, tako da nećemo tu opservirati. To je diplomatska pozicija pa bih samo tu komentirao da se nadam, kad se gospođa Pusićka vrati iz New Yorka, da ćemo imati priliku malo sjesti i razgovarati o toj poziciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VESNA PUSIĆ U SJEDIŠTU UN-A: /

'Glavni tajnik mora biti vođa, a ne službenik'

Image
VESNA PUSIĆ U SJEDIŠTU UN-A: /

'Glavni tajnik mora biti vođa, a ne službenik'

No, Pero Ćorić, saborski zastupnik HSP-a AS, stranke koja je članica Domoljubne koalicije, počeo je danas prikupljati potpise saborskih zastupnika na dopis koji planira poslati Vladi te stalnim članicama Vijeća sigurnosti, a kojim žele istaknuti da Pusić nema legalitet i legitimitet da bude glavna tajnica UN-a.

'Mi nećemo biti dio te Vlade'

'Kada smo čuli izjavu premijera Oreškovića, odlučili smo da se od nje ograđujemo. Nitko s nama u HSP AS-u nije kontaktirao i pitao podupiremo li mi Vesnu Pusić. Ne podupiremo je ni za predsjednicu kućnog savjeta, a kamoli za glavnu tajnicu UN-a. Kao osoba nisam suicidalan, ali prije bih digao ruku na sebe nego za Vesnu Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Birači nas za to nisu ovlastili i mislim da premijer mora biti oprezniji s takvim izjavama. Nismo nigdje našli ikakvog pisanog traga da je Vlada tako nešto donijela i bili bismo kategorički protiv toga', rekao je Ćorić novinarima.

'Lojalni smo partneri Domoljubnoj koaliciji, a izabrali smo Oreškovića, nije on nas. Izjave tog ranga su danas neprihvatljive. Ako je Vlada stala iza toga, mi nećemo biti dio te Vlade - ili neka nas izbace, ili ćemo otići sami', poručio je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo