Cirkus u Splitu / HDZ nije prihvatio nedavnu ponudu Puljka da se ide u nove izbore, a sad ih traži, SDP: 'S HDZ-ovcima niti u autobus!'

Gradonačelnik poručuje da su "imali priliku" i da je to prvi put da opozicija ponudu izbora nije prihvatila

26.10.2021.
19:05
VOYO logo

Uoči nastavka sjednice gradskog vijeća u Splitu se opet zazivaju izbori. Ovaj put ih traži HDZ koji očekuje od gradonačelnika Puljka da podnese ostavku, a on im uzvraća da su imali priliku za izbore nakon prošle sjednice. Više, Dragana Eterović.

Gradonačelnik obilježava Dan oslobođenja Splita s antifašistima, a udarci stižu sa svih strana. Uoči nastavka sjednice Gradskog vijeća nove izbore ovaj put traži HDZ. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vice Mihanović, gradski vijećnik HDZ-a:

"S obzirom da je gospodin Puljak generator ovog nereda i blokade grada, pozivam g. Puljka da podnese ostavku, idemo na izbore za gradonačelnika i gradsko vijeće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Ivica Puljak:

"Pa imali su prilku, ovo je prvi put u povijesti da jedna oporbena stranka nije željela smijeniti gradsko vijeće i nove izbore. Sad se pravdaju na različite načine, ali to je činjenica koje nepobitna da tada nisu imali dovoljno hrabrosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa treba ispitati tri prijave protiv gradonačelnika, iz HDZ-a su sigurni da je Puljak pokušao raspustiti Vijeće da prikrije afere.

"Spin o izborima pustio je nakon otkrivanja afera da bi prikrio što mu obilježava kratki mandat, tajni sastanci iza zatvorenih vrata, vikend povjerenstva na kojima se biraju direktori javnih poduzeća i u konačnici zaobilaženje javne nabave", kazao je Mihanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Puljak iz programske suradnje isključio SDP, oni tvrde da neće podržati HDZ u rušenju Vijeća, Goran Kotur iz SDP-a:

"S HDZ-ovcima niti u autobus. Razlog s kojim sam u politici, jer je HDZ upropastio ovu državu i ušao sam u SDP da bi se tome suprostavio. Znači s HDZ-om nikad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li, onda, gradonačelnik njihovu podršku ili ne?

"Za sve projekte koje smo dogvorili i za sve što je dobro za Split, ima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako zbunjeni previranjem u Gradskom vijeću, građani nisu za nove izbore. 

Cijeli prilog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo