HDZ KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE POMAŽE OBITELJIMA KOJE TRPE POSLJEDICE POTRESA: / 'Naš doprinos je znak naše ljudske i kršćanske solidarnosti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'U borbi na dvije strane, i protiv koronavirusa i protiv potresa, svaka pomoć je dobrodošla', rekao je načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički

26.3.2020.
13:47
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HDZ Krapinsko-zagorske županije u četvrtak je priopćio da se aktivno uključio u pružanje pomoći stanovnicima županije koji trpe posljedice potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i dio Krapinsko-zagorske županije.

Image
VELIKA MATERIJALNA ŠTETA NAKON POTRESA U KRAPINSKO-ZAGORSKOJ: /

Prema prvim procjenama, šteta je veća od 20 milijuna kuna

Image
VELIKA MATERIJALNA ŠTETA NAKON POTRESA U KRAPINSKO-ZAGORSKOJ: /

Prema prvim procjenama, šteta je veća od 20 milijuna kuna

Uz Donju i Gornju Stubicu, potres je jako pogodio i područje Marija Bistrice, pogotovo naselje Laz Bistrički i naselja koja su na obroncima Medvednice. Stoga će se HDZ krapinsko-zagorske županije uključiti u sanaciju oštećene kuće stradalog hrvatskog branitelja, prvog hrvatskog redarstvenika, veterana Domovinskog rata i oca dvoje djece Ivana Pucka, iz Laza Bistričkog. Angažirat će statičare i projektante, a nakon toga i građevinsku operativu te se uključiti i s financijskom pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko zadovoljstvo radom Vlade

Predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek ističe kako je iznimno zadovoljan radom Vlade, premijera i cijelog kriznog stožera, kako u slučaju borbe s pandemijom koronavirusa, tako i u slučaju hitne reakcije koja se dogodila nakon tragičnog potresa. Najavio je da će se i svi stranački dužnosnici HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, nacionalni i lokalni, prijatelji i podupiratelji, uključiti u iznalaženje pomoći stradalima.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Sjednica Vlade republike Hrvatske, premijer Andrej Plenković

"Potpunosti smo svjesni da je naš doprinos zapravo znak naše ljudske i kršćanske solidarnosti te da sustavno rješenje problema može biti isključivo u domeni hrvatske vlade te eventualne pomoći jedinica lokalne samouprave koliko su one u mogućnosti", kazao je Tušek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na inicijativi je zahvalio načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. "U borbi na dvije strane, i protiv koronavirusa i protiv potresa, svaka pomoć je dobrodošla. I Vladina za sve pogođene potresom i ova HDZ-a za našeg branitelja i njegovu obitelj”, kazao je Milički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo