PROLAZNA OCJENA / Harry Potter pohvaljen u Vatikanu

Image

Najnoviji film o malom čarobnjaku i njegovim prijateljima ocijenjen je najboljim dosad jer jasno razdvaja dobro i zlo, a prihvatljivom je ocijenjen i prikaz ljubavi među glavnim junacima.

14.7.2009.
10:15
VOYO logo

VATIKAN - Posljednja ekranizacija knjige o Harryju Potteru: "Harry Potter i princ miješane krvi", odlično je primljena u Vatikanu. U službenom listu L'Osservatore Romano piše da "film kristalno jasno prikazuje stoljećima prisutnu borbu između dobra i zla".

U listu su čak filmu dana dva podignuta palca za prikaz adolescentske ljubavi te je ocijenjeno da je posignut "prihvatljiv balans", a glavni glumci su i dalje "vjerodostojni u svojim ulogama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filmskim stručnjacima u Vatikanu ova ekranizacije knjige britanske spisateljice J.K. Rowling je najbolja do sada. "Za razliku od prijašnjih filmova, "Harry Potter i princ miješane krvi" jasno poručuje da dobro uvijek pobjeđuje zlo te da je za to ponekad potrebna žrtva", navodi se u članku.

Pohvale iz Vatikana došle su nakon što je austrijski biskup Gerhard Maria Wagner oštro kritizirao knjige i film početkom ove godine uspoređujući ih sa satanizmom. Istovremeno je izjavio da je uragan Katrina kazna za grijehe tamošnjih stanovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera najnovijeg filma o malom čarobnjaku u Italiji je zakazana za srijedu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo