održano predsjedništvo stranke / Hajduković: 'Zoran Milanović je lice Hrvatske kakvu SDP želi - progresivne i moderne'

Hajduković je komentirao i pritisak koalicije na Milorada Pupovca oko njegovih izjava nakon napada u Uzdolju

6.9.2019.
19:08
VOYO logo

Na Iblerovu trgu u petak je zasjedalo Predsjedništvo SDP-a. Ključne teme su im pripreme za predsjedničke izbore i aktivnosti njihova kandidata Zorana Milanovića koji se vraća u kampanju. 

Plan je i početak priprema za parlamentarne izbore iduće godine, a u fokusu su im i antikorupcijski zakoni, dok je već spreman prijedlog o utvrđivanju podrijetla imovine koji šalju u saborsku proceduru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za RTL Danas član Predsjedništva SDP-a Domagoj Hajduković rekao je da Milanović može računati na kompletnu strančku infrastrukturu.

"Prije svega u onom operativno-logističkom smislu, naravno stojim i financijski iza kandidata, onoliko koliko stranka može", rekao je Hajduković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i posljednje poteze drugih predsjedničkih kandidata - lupanje o stol Kolinde Grabar-Kitarović u jednom intervjuu i zazivanje Miroslava Škore da se zabrani SDSS.

"Predsjednica ne udara kada treba. Kada je bilo vrijeme za udaranje šakom o stol, tada to nismo vidjeli, samo smo vidjeli neke PR poteze koji nisu ništa pomogli građanima. Zabrana stranka također nismo nikad vidjelu u Hrvatskoj, a to niti nije u ovlasti predsjednika", kazao je Hajduković dodajući da previše ne razmišljaju o protukandidatima: "Mi želimo istaknuti da je Zoran Milanović je lice jedne progresivne, moderne Hrvatske i da takvu Hrvatsku SDP želi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U listopadu bi se, najavio je Hajduković, trebao sastati Glavni odbor stranke i raspravljati o ukidanju suspenzije četvorici SDP-ovih zastupnika. Također, članka je podnijela žalbu Upravnom sudu zbog Gordana Marasa i kazne od 86.000 kuna zbog reklama na Marasovim laptopima u Saboru za vrijeme kampanje za europske izbore.

Hajduković je komentirao i pritisak koalicije na Milorada Pupovca oko njegovih izjava nakon napada u Uzdolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ne možete s jedne strane podržavati Vladu koja zapravo potiče ovakvo stanje u društvu, a s druge strane osuđivati ovakve događaje. Morate odlučiti jeste li tu ili tamo", rekao je Hajduković.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo