HAC / će za Malu Kapelu i Sv. Rok isplatiti još 22,4 mil kn!

Hrvatske autoceste u idućih 56 dana trebale bi Hidroelektri i Konstruktoru isplatiti još 22,4 milijuna kuna na račun dodatnih radova izvedenih u novim cijevima tunela Sv. Rok i Mala Kapela.

27.5.2010.
22:25
VOYO logo

Te su cijevi otvorene prije godinu dana, u međuvremenu je bivša uprava HAC-a bila pritvorena jer ih se sumnjiči da su bojenje tih tunela preplatili 22 milijuna kuna, a sad na naplatu stižu računi za nepredviđene troškove, poput kaverni, odnosno odrona u tunelu.

arti-201002110462006U pritvoru je bio i Slaven Žužul, vlasnik Skladgradnje. On je također sumnjičen u aferi oko bojenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok, zbog čega je HAC oštećen za 22 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HAC-u tvrde kako su ti popravci izvedeni još prije godinu i pol te kako su trebali biti plaćeni u rujnu, ali nisu zbog svega što se potom u HAC-u zbivalo, piše Večernji list.

Na zahtjev HAC-a građevinari su sada predali konačni obračun, odnosno sve račune kako bi se gradilište i papirnato moglo zatvoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti radovi, tvrde u HAC-u, nemaju veze s bojenjem tunela zbog kojeg se vodi postupak protiv bivše uprave Hrvatskih autocesta. Oni su, naime, dio aneksa ugovora o gradnji tunela, a anekse su u HAC-u vrlo često potpisivali i tako podizali osnovnu cijenu gradnje.

Prethodni članak:

arti-201002090686006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo