svi sveti / Gužve na grobljima diljem Hrvatske: Građani obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih

Na svetkovinu Svih svetih mnoštvo Splićana od ranih jutarnjih sati na groblju Lovrincu posjećuje grobove svojih najmilijih

1.11.2019.
13:28
VOYO logo

Blagdan Svih svetih slavi se u petak u Rijeci, kao i u cijeloj Hrvatskoj, a brojni građani uoči sutrašnjeg Dušnog dana obilaze i donose cvijeće na  grobnice svojih pokojnika.

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodit će danas u 15 sati misno slavlje u crkvi sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali. Nakon mise nadbiskup će kod središnjeg križa na mjesnom groblju predvoditi molitvu odrješenja za duše pokojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mise na riječkim gradskim grobljima Drenova, Zamet i Trsat na rasporedu su u 15 sati, a na drugim grobljima Riječke nadbiskupije prema župnim rasporedima.

Image

Gužve na grobljima diljem Hrvatske: Građani obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih i odaju im počast

Image

Gužve na grobljima diljem Hrvatske: Građani obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih i odaju im počast

Sutra, na spomendan svih vjernih mrtvih ili Dušni dan, mise zadušnice u župama Riječke nadbiskupije bit će služene prema župnim rasporedima. Misa na talijanskom jeziku u kripti crkve sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali na rasporedu je u 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči blagdana Svih svetih, predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Policijske uprave Primorsko-goranske i drugi obišli su riječka gradska groblja na Trsatu, Zametu, Kozali i Drenovi, groblja Sveti Kuzam i Draga i položili vijence u spomen svih preminulih.

Splićani na Lovrincu obilaze grobove svojih najmilijih

Na svetkovinu Svih svetih mnoštvo Splićana od ranih jutarnjih sati na groblju Lovrincu posjećuje grobove svojih najmilijih i na njih polažu cvijeće i pale svijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski javni prijevoznik Promet uveo je i dodatne autobuse iz grada do groblja.

Direktor Gradskog groblja Lovrinac Petar Bilobrk izvijestio je da su danas uvedene dvije posebne autobusne linije,  a polazne postaje su kod Hrvatskog narodnog kazališta te u četvrti  Brda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, danas je na Gradskom  groblju Lovrincu, koje će za posjetitelje biti otvoreno do ponoći, osigurano i nekoliko dodatnih štandova za nabavu cvijeća.
Na tom će groblju danas u 14,30) sati nadbiskup splitsko-makarski  Marin Barišić predvoditi misu, a potom će kod središnjeg križa izmoliti blagoslovnu molitvu za sve vjerne mrtve.

U povodu Svih svetih, izaslanstvo Ministarstava obrane  i Oružanih snaga Republike Hrvatske  u četvrtak je položilo vijenac na groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban ZET-ov vozni red samo za blagdan Svih svetih

Izvanredne autobusne linije ZET-a u prometu su bile samo u petak, 1. studenoga, dok  na Dušni dan, 2. studenoga prometuju samo redovne autobusne linije prema subotnjem rasporedu vožnje, a u slučaju potrebe, na redovne linije uključit će se dodatni prijevozni kapaciteti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo