OSTALI BEZ POLA VIJEĆNIKA / Grmoja za RTL Danas o krizi u stranci i odlasku Pranića: 'Nije lako danas biti mostovac u Hrvatskoj'

O krizi u Mostu u RTL-u Danas govorio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

15.6.2019.
19:05
VOYO logo

Nakon Živog zida, loši rezultati EU izbora počeli su tresti i MOST koji nije uspio osvojiti nijedan mandat za Bruxelles. 

U stranci su najavljeni: rekonstrukcija, novi statut i program te proširenje predsjedništva. No, nisu računali - na rasipanje stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet nezavisnih vijećnika iz Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koji su dosad djelovali u Klubu Mosta, osnovali su svoj Klub vijećnika Nezavisne liste mladih, čiji je osnivač i predsjednik vrgorački gradonačelnik Ante Pranić, nezavisni zastupnik u saborskom klubu MOST-a.

"Želimo se usmjeriti na naš put. Sa svakim ostati u dobroj komunikaciji i vidjeti postoji li mogućnost suradnje, a zašto ne bi stotinjak visokoobrazovanih mladih ljudi iz ovog dijela Dalmacije gradilo svoj politički put?", kazao je Ante Pranić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znaju kakva smo bili oporba u Saboru"

O ovoj temi u RTL-u Danas govorio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.  Rekao je da se zbog ovoga ne može govoriti o "kraju Mosta". "Most je jedinstven i jednoglasno su donesene sve odluke oko rekonstrukcije i Izbornog i programskog Sabora", rekao je Grmoja i dodao kako se u ovom slučaju radi o suradnji s drugom političkom strankom. 

"Nezavisna lista mladih lokalna je politička stranka u Vrgorcu. Mi i dalje nastavljamo biti najdosljednija oporba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, preko Mire Bulja, Ante Čikotića i ostalih. NLM se poziva na nekakav dijalog i možda očekuju nekakvu suradnju sa županijskim i državnim vlastima i mi to razumijemo", kazao je Grmoja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pranić je gradonačelnik Vrgorca i on treba, radi realizacije nekih projekata, imati tu suradnju. A nije lako biti mostovac danas u Hrvatskoj. Svi znaju kakva smo bili oporba u Saboru, kako su vladajući nasrtali na Most, i tako nastavljamo dalje", kazao je Grmoja. Nije jasno odgovorio hoće li tražiti da Pranić Mostu vrati mandat u Saboru. 

Rekao je da je cijeli vrh Mosta preuzeo odgovornost za loš izborni rezultat na Europskim izborima i da su svoje mandate stavili na raspolaganje te da će se na izbornom Saboru stranke birati sve funkcije po načelu jedan čovjek - jedan glas. "Da je to napravio Plenković, svi bi mu mediji aplaudirali zbog preuzimanja odgovornosti", kazao je Grmoja te dodao da su time pokazali da su demokratska stranka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i da Most još nije odlučio hoće li imati kandidata na predsjedničkim izborima. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo