politički tajnik mosta u rtl-u danas / Grmoja: 'HDZ je pokazao da nije toliko ustrajan kad treba donositi zakone u korist građana i poduzetnika

'Zanimljivo je gledati kako kolega Bačić naziva zastupnike HDZ-a da dođu glasati'

22.3.2019.
18:46
VOYO logo

Hrvatski se sabor u petak 22. ožujka, nešto prije osam sati, uspio izjasnio tek o polovici amandmana od njih 911, podnesenih na konačan tekst zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, što upućuje da bi se mogle ostvariti prognoze Mosta, da će izjašnjavanje o amandmana potrajati do navečer.

Most ustrajno ponavlja da Vlada predloženim zakonom još više otežava referendumsko izjašnjavanje, da si HDZ podizanjem naknada za lokalne vijećnike, odnosno propisivanjem najmanjeg iznosa za njih, nastoji osigurati dodatna sredstva prije europskih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postigli smo cilj jer je bilo planirano glasovanje danas u 12 sati. I da ide sve po najbržem redu, neće biti glasovanja prije 23 sata. Cilj smo ispunili i zanimljivo je gledati kako kolega Bačić naziva zastupnike HDZ-a da dođu kako bi izglasali zakon prije no što predsjednica raspiše izbore. Donijeli su odluku da zakon odmah stupa na snagu, a mi smo tu da branimo amandmane do kraja i pružimo otpor HDZ-u. Tu smo da branimo državni novac", naglasio je za RTL Danas Mostov politički tajnik i saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Ali, ostaje pitanje što će biti kad se zakon usvoji i imali Most kakvih mogućnosti za reakciju nakon toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tad više ništa ne možemo posim propitivati je li sve izvedeno kako treba, ali to će biti puno teže dokazati s obzirom da se izbori približavaju. No, dokazali smo da kad treba donijeti ovršni zakon, nešto u korist građana i poduzetnika, tad HDZ nije toliko ustrajan", pojašnjava Grmoja.

Mogući scenarij je i prijava HDZ-a Vrhovnom sudu, ali i tome se još uvijek ništa konkretno ne priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo li tim putem ili ne odlučit će gospodin Podolnjak, koji je idejni tvorac branjenja svih ovih amandmana. Ono što mogu reći je da mi ostajemo ustrajni do kraja", zaključio je Nikola Grmoja i otišao dalje, slušati, kako kaže, odbijenice za još 150 preostalih amandmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo